Antena Meniu Search
x

Jaf de milioane de euro în bitcoini, la Madrid. Fondatorul rețelei Tuenti ar fi fost torturat de hoți până le-a dat parolele la conturile sale

Antreprenorul american Zaryn Dentzel susține că a fost victima unui jaf de ”câteva zeci de milioane de euro în bitcoini”, după ce mai mulți indivizi mascați au pătruns în locuința sa de la Madrid și l-au torturat până le-a dat parolele de acces la conturile sale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2021, 18:05

Jaf de milioane de euro în bitcoini, la Madrid. Fondatorul rețelei Tuenti ar fi fost torturat până le-a dat parolele de acces la conturile sale
Jaf de milioane de euro în bitcoini, la Madrid. Fondatorul rețelei Tuenti ar fi fost torturat până le-a dat parolele de acces la conturile sale

Zaryn Dentzel, fondatorul rețelei de socializare Tuenti, a declarat în presa spaniolă că un grup de indivizi mascați au intrat în casa sa din Madrid și i-au cerut parolele de la conturile cu bitcoini. Dentzel susține că a fost bătut și tăiat pe piept de banda criminală care i-a furat inclusiv mai multe laptopuri și telefoane.

Hoții l-ar fi torturat până au obținut parolele la conturile sale

Potrivit relatării înregistrate de polițiști în acest caz, Dentzel se afla marți în casa lui cu un tehnician de întreținere când a sunat soneria. A deschis ușa și în acel moment „patru sau cinci” bărbați au pătruns în locuință și au acoperit camerele de securitate cu articole de îmbrăcăminte. L-au legat la ochi și timp de câteva ore l-au torturat pentru a obține parolele la conturile sale. 

După atac, bărbații au părăsit casa, iar polițiștii au fost chemați de un vecin care a auzit strigătele victimei, scrie El Pais.

Pe acelaşi subiect

Dentzel le-a spus ofițerilor că i-a auzit luând obiecte cu ei, dar că în acel moment nu a putut determina câte lipseau sau valoarea lor. Ofițerii au confirmat că antreprenorul a rămas cu o mică rană la piept.

Polițiștii bănuiesc că ar fi vorba de o bandă de hoți din Europa de est

Poliţia spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor sale din presă. Se bănuieşte că hoţii provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menţionat un purtător de cuvânt.

Jaful a avut loc marţi într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetăţean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăieşte în Spania de la finele anilor 1990.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Jaf de milioane de euro în bitcoini, la Madrid. Fondatorul rețelei Tuenti ar fi fost torturat de hoți până le-a dat parolele la conturile sale