Antena Meniu Search
x

Modelul de iPhone care se vinde cu 50.000 de dolari la licitaţie

Se vinde o bucată de istorie. Un iPhone nesigilat, de primă generație, lansat în anul 2007, va fi scos la licitație – cu o valoare estimată la 50.000 de dolari. Inițial, vândut la prețul de 599 de dolari, primul iPhone a oferit clienţilor Apple un ecran de 3,5 inchi, o cameră de 2 megapixeli, dar şi opțiuni de stocare de 4 GB și 8 GB, capabilități de internet și iTunes. Smartphone-ul nu avea magazinul de aplicații App Store, rula pe o rețea 2G și era exclusiv pentru abonaţii reţelei AT&T.

de Marina Dinu

la 02.02.2023, 22:32

Modelul de iPhone care se vinde cu 50.000 de dolari la licitaţie
Modelul de iPhone care se vinde cu 50.000 de dolari la licitaţie - Profimedia Images/Arhivă

Artistă de tatuaje cosmetice, americanca Karen Green a primit cadou versiunea de 8 GB și nu a rupt niciodată sigiliul, conform apariției sale la programul de televiziune "The Doctor & The Diva" în 2019. Un evaluator din cadrul emisiunii a evaluat telefonul la 5.000 de dolari la acel moment, relatează CNN.

De atunci, un alt iPhone nedeschis de prima generație, precum cel al lui Green, a fost scos la licitație pentru peste 39.000 de dolari într-o listă LCG Auctions care s-a închis în octombrie. LCG Auctions listează și telefonul lui Green, cu deschiderea licitației la 2.500 de dolari. Green și LCG Auctions nu au răspuns imediat solicitării CNN de comentarii.

Telefonul care a schimbat comunicarea la nivel global

iPhone-ul a schimbat modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică, fac plăți, îşi fac job-ul, fac fotografii și chiar modul în care se trezesc dimineața. A ucis zeci de industrii (camere video, playere MP3, telefoane cu flip) și a dat viață multor altele.

Vorbind la expoziția anuală Macworld a Apple din 2007, șeful Apple de atunci, Steve Jobs, și-a deschis prezentarea cu: "Vom face ceva istorie împreună astăzi". Jobs a numit noul smartphone un "telefon mobil revoluționar" care va avea un iPod, o funcţie de apelare și ceea ce el a numit "un comunicator pe internet".

Pasionații Apple vor avea timp până pe 19 februarie să liciteze pentru relicva tehnologiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Modelul de iPhone care se vinde cu 50.000 de dolari la licitaţie