Antena Meniu Search
x

O bancă importantă din România este pe cale să fie vândută

Veşti importante, anunţate în luna ianuarie în domeniul bancar: o bancă din România este pe cale să fie vândută. Potrivit surselor citate de Profit.ro, tranzacția este estimată la suma de 150 de milioane de euro.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 17:03

Bancă din România, pe cale să fie vândută
Bancă din România, pe cale să fie vândută - Profimedia (scop ilustrativ)

Fondul de investiţii JC Flowers, fondat de miliardarul american J. Christopher Flowers, intenţionează să vândă First Bank, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Bloomberg, conform Mediafax. JC Flowers a colaborat cu Societe Generale pentru a identifica potenţiali cumpărători. Potrivit surselor citate, First Bank ar fi evaluată într-o eventuală tranzacţie la circa 150 milioane euro.

Bancă din România, pe cale să fie vândută

Grupul italian UniCredit a avut în ultimele săptămâni discuţii preliminare cu JC Flowers, dar a decis să nu depună o ofertă, spun o parte din surse. În aceste condiţii, fondul de investiţii american ar putea aborda noi cumpărători potenţiali în perioada următoare.

Americanii de la J.C. Flowers au preluat Piraeus la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 au rebranduit banca în First Bank. J.C. Flowers a plătit pentru Piraeus aproximativ 35 mil. Euro. Ulterior, în 2019, fondul american a cumpărat şi sucursala locală a grupului israelian Leumi.

Profitul obţinut de First Bank în 2021

În 2021, First Bank a obţinut un profit de 57,1 mil. lei după ce pentru anul 2020 raportase o pierdere de 70,7 mil. lei. Veniturile operaţionale nete ale băncii au crescut anul trecut cu 7% faţă de 2020, atingând valoarea de 354 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » O bancă importantă din România este pe cale să fie vândută