Antena Meniu Search
x

O bijuterie a Capitalei revine la viață. Austriecii de la Julius Meinl cumpără hotelul Ambasador: investiție de 35 de milioane de euro

Este oficial! Hotelul Ambasador din centrul Capitalei va fi cumpărat de grupul austriac Julius Meinl. Potrivit Profit.ro, tranzacția este aproape de finalizare. Aceasta ar fi cea mai mare investiție atrasă pe Bulevardul Magheru în ultimii 5 ani. 

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 09:11

Julius Meinl, unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, cu o istorie de peste 160 de ani, a intrat pe piața hotelieră în 2019 prin subsidiara sa Julius Meinl Living, prin intermediul căreia deține două proprietăți: The Julius din Praga, deschis în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites, la Budapesta, care continuă să funcționeze sub acest nume până la renovarea sa. În total, cele două proprietăți au 219 apartamente și o valoare de piață de peste 124 de milioane de euro.

Investiție de 35 de milioane de euro în Hotelul Ambasador

Grupul austriac se pregătește să investească 30-35 de milioane de euro în achiziția și aducerea întregului hotel la standardul de 4-5 stele, potrivit surselor Profit.ro.

Hotelul Ambasador este o emblemă a Bucureștiului încă din 1937, când a fost inaugurat de celebrul arhitect Arghir Culina. A beneficiat în 2012 de o renovare de proporții, încheiată în 2013, fiind astăzi un hotel de 4 stele. Alături de amplasarea strategică în centrul Capitalei, pe Bulevardul Magheru, între Piața Romană și Piața Universității, hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități demne de luat în seamă, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul hotelului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » O bijuterie a Capitalei revine la viață. Austriecii de la Julius Meinl cumpără hotelul Ambasador: investiție de 35 de milioane de euro