Antena Meniu Search
x

O companie coreeană recrutează angajaţi români pe un salariu de 9.600 lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei interesaţi

KHNP recrutează un inginer construcţii civile pentru construcţia prrimei instalaţii de îndepărtare a tritiului din Europa, scrie Economica.net.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 09:07

O companie coreeană recrutează angajaţi români pe un salariu de 9.600 lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei interesaţi
O companie coreeană recrutează angajaţi români pe un salariu de 9.600 lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei interesaţi

Sucursala din România a companiei sud-coreene KHNP angajează pentru postul de inginer construcţii civile în această perioadă. Candidatul selectat pentru acest post va lucra la Cernavodă, pe perioadă de un an cu posibilitate de prelungire. Salariul cu care sunt ofertaţi candidaţii e de aproximativ 9.600 de lei net lunar, conform anunţului de recrutare consultat de Economica.net.

Sunt eligibili pentru această poziţie absolvenţii unei specializări de licenţă din domeniul de studii Inginerie civilă, care au peste doi ani experinţă relevantă pentru acest post, sunt integri şi care au cunoştinţe solide de limba engleză.

Nuclearelectrica şi KHNP încep lucrările la prima instalaţie de îndepărtare a tritiului din Europa

Articolul continuă după reclamă

Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, şi Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) anunţă începerea lucrărilor la prima instalaţie de îndepărtare a tritiului din Europa, amplasată la Centrala Nucleară Cernavodă.

Pe acelaşi subiect

”Nuclearelectrica SA şi Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) anunţă începerea lucrărilor la prima instalaţie de îndepărtare a tritiului din Europa, amplasată la Centrala Nucleară Cernavodă. Această iniţiativă marchează un pas înainte semnificativ în tehnologia nucleară şi în protecţia mediului, în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene”, anunţă compania de stat.

Instalaţia de detritiere va elimina tritiul din instalatie, ceea ce va duce la o protecţie sporită a mediului, în deplină concordanţă cu obiectivele ESG ale Nuclearelectrica şi ale Europei. Folosind o tehnologie românească inovatoare, dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Rm. Vâlcea, Instalaţia de Detritiere de la Cernavoda (CTRF) va fi a treia din lume şi prima din Europa şi va oferi României oportunitatea de a deveni un centru european pentru producţia şi exportul de tritiu - combustibilul candidat pentru viitoarele reactoare de fuziune. România are, de asemenea, oportunitatea de a-şi dezvolta lanţul de aprovizionare şi de a deveni un centru de dezvoltare şi export de tehnologie şi know-how românesc, folosind industrie şi forţă de muncă locală.

Proiectul CTRF, derulat de ICSI Rm. Vâlcea, utilizează cea mai avansată tehnologie CTRF, incluzând cerinţele de securitate nucleară actualizate pentru o instalaţie industrială de indepartare a tritiului, aşa cum au fost stabilite de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din România (CNCAN).

"Suntem încântaţi să implementăm o tehnologie românească inovatoare împreună cu KHNP, un expert de top în domeniul nuclear, pentru a realiza un proiect sigur şi fiabil. Instalaţia de Detritiere demonstrează angajamentul Nuclearelectrica faţă de operarea sigura şi protecţia mediului. Acest proiect subliniază rolul de lider al României în industria nucleară şi contribuie la securitatea energetică naţională", a declarat Cosmin Ghiţă, CEO al Nuclearelectrica.

Instalaţia de Detritiere de la Cernavoda, a treia din lume, prima din Europa

Ceremonia de inaugurare a avut loc pe amplasamentul centralei nucleare de la Cernavoda, unde au participat echipele Nuclearelectrica şi KHNP, alături de colaboratori de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Rm. Vâlcea.

"Ceremonia de inaugurare a CTRF este un moment foarte important care semnifică executarea proiectului în mod efectiv. KHNP, în colaborare cu Nuclearelectrica, va finaliza cu succes CTRF. Instalaţia va spori protecţia mediului, contribuind în acelaşi timp la operarea în siguranţă a centralei nucleare de la Cernavoda şi, de asemenea, la creşterea economică a ţării. Pe viitor, mă aştept ca industriile nucleare dintre România şi Coreea de Sud să aibă o colaborare mai strânsă şi mai puternică", a declarat Jooho Whang, CEO al Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP).

Compania naţională Nuclearelectrica este compania naţională de energie electrică, termică şi combustibil nuclear din România, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deţinând 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă (CNE) operează două unităţi nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unităţi dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrica de combustibil nuclear şi a realizat ciclul integrat al combustibilului prin achiziţia unei linii de procesare a concentratului de uraniu pentru a susţine proiectele de investiţii pe termen lung ale companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri economice » O companie coreeană recrutează angajaţi români pe un salariu de 9.600 lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei interesaţi