Antena Meniu Search
x

O companie italiană construieşte un centru de excelenţă în IT la Slatina. Va angaja 120 de persoane

Un producător de cabluri electrice şi fibră optică din Slatina va dezvolta un centru de excelenţă IT cu un ajutor de la stat de 7.5 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 11.03.2023, 09:11

O companie italiană construieşte un centru de excelenţă în IT la Slatina - Shutterstock

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, va finanţa proiectul de 12.5 milioane de euro cu un ajutor de la stat de 7.5 milioane de euro. Compania intenţionează să dezvolte un centru de excelenţă IT la Slatina, urmând să angajeze 120 de persoane.

50 de locuri disponibile pentru absolvenţii facultăţilor tehnice şi economice

Dintre viitorii angajaţi, 50 vor fi proaspeţi absolvenţi ai facultăţilor tehnice şi economice, urmând să fie acceptaţi într-o academie plătită cu normă întreagă pe o perioadă trei luni, dedicată SAP, infra­structurii şi celorlalte aplicaţii de business ale companiei. Decizia de a deschide centrul de excelenţă IT vine după rezultate remarcabile în domeniul business, în ultimul deceniu, potrivit directorului HR Prysmian România.

Am finalizat deja procesul de admitere pentru primii 20 de noi colegi IT şi aşteptăm cu nerăbdare să primim aceşti 50 de proaspăt absolvenţi dornici să înceapă această călătorie care începe la Slatina, dar care are o dimensiune cu adevărat globală. (...) S-a decis să deschidem în România deoarece filiala noastră este un flagship important pentru grup, unde am reuşit să obţinem rezultate de business remarcabile în ultimul deceniu“,  a declarat pentru ZF Verrati Giampaolo, director de resurse umane la Prysmian România, potrivit zf.ro.

Fabrica din Slatina este cea mai mare fabrică a întregului grup Prysmian. În 2021 a raportat afaceri de 1,35 miliarde de lei (287 mil. euro) şi avea 1.200 de angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » O companie italiană construieşte un centru de excelenţă în IT la Slatina. Va angaja 120 de persoane