Antena Meniu Search
x

O companie românească a cumpărat o firmă austriacă, cu 16 milioane de euro

Firma românească TeraPlast Bistriţa, care se ocupă cu producerea materialelor de construcţii, anunţă că a semnat un acord cu deţinătorii grupului austriac Wolfgang Freiler, familia Uhl, pentru achiziţionare firmei care are puncte de lucru în Ungaria.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 18:38

O companie românească a cumpărat o firmă austriacă, cu 16 milioane de euro
O companie românească a cumpărat o firmă austriacă, cu 16 milioane de euro - TeraPlast.ro

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 16,53 milioane de euro. Acoperirea sumei aferente achiziţiei va fi asigurată din surse interne, cât şi din finanţare bancară. Tranzacţia ar putea fi finalizată într-un interval de câteva luni, relatează Ziarul Financiar.

Firma austriacă se ocupa cu producţia de ţevi în Ungaria

„Acordul presupune vânzarea către TeraPlast a participaţiilor deţinute de către Vânzător, direct şi indirect, în entităţile care compun Grupul Wolfgang Freiler. Astfel, TeraPlast urmează să preia cele două unităţi de producţie de ţevi şi piese injectate din polietilenă aflate pe teritoriul Ungariei, gestionate de către companiile Polytech Industrie Kft., respectiv Pro-Moulding Kft., activitatea de distribuţie gestionată de compania austriacă Wolfgang Freiler GmbH & Co KG şi companii care gestionează un parc industrial maghiar şi activităţi administrative conexe, respectiv Sorgyari Ipari Park Kft., Itraco GmbH si WF Kunststoff Handels GmbH”, se arată în raport.

Consiliul de Administraţie al TeraPlast recomandă consideră tranzacţia benefică pentru afacerile şi planurile companiei de dezvoltare pe pieţe externe, cât şi pentru acţionari.

„Întreg mediul de afaceri trebuie să urmărească planuri de extindere şi dezvoltare pe termen lung, să ducă produsele şi capitalul românesc în toată Europa, nu să încetinească de teama conflictelor sau să se lase descurajaţi de cei care cred mai puţin în perspectivele lor. În ultimii ani am investit masiv şi am marcat un exit de succes, având în jur conflicte armate şi o pandemie. Pornim cu planuri ambiţioase către pieţele din Vest odată cu această achiziţie”, spune Dorel Goia, preşedintele CA TeraPlast.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » O companie românească a cumpărat o firmă austriacă, cu 16 milioane de euro