Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă taxă pentru intrarea în Bulgaria, pe lângă vinietă. Cât vor scoate şoferii din buzunar de la 1 septembrie

Atenţie, şoferi! De la 1 septembrie, la frontiera cu Bulgaria veţi fi nevoiţi să scoateţi bani din buzunar nu doar pentru vinietă. O nouă taxă va intra în vigoare. Mai exact, o taxă pentru dezinfectare împotriva pestei micilor rumegătoare. Pe durata verii, autoritățile bulgare au făcut gratuit dezinfecția, însă regulile se schimbă din toamnă. 

de Ana Grigore

la 29.08.2024 , 14:14

Şoferii care intră în Bulgaria cu maşini sau autoturisme sub 3,5 tone vor trebui să plătească o taxă de dezinfecţie în valoare de 2 euro, iar tiriştii şi camionagii vor plăti 10 euro. 

Pe durata verii, autorităţile bulgare au făcut dezinfecţia gratuit, însă noua taxă se va aplica de la  septembrie. Măsura va fi în vigoare la toate punctele de intrare în Bulgaria şi a fost necesară ca urmare a depistării unor boli contagioase în rândul caprinelor şi ovinelor. 

Bulgarii vor să fie precauţi pentru că pesta a făcut deja mai multe cazuri în Grecia şi conform indiciilor de până acum, această boală contagioasă în rândul animalelor ar fi pornit din România. 

Articolul continuă după reclamă
Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri economice » O nouă taxă pentru intrarea în Bulgaria, pe lângă vinietă. Cât vor scoate şoferii din buzunar de la 1 septembrie