Antena Meniu Search
x

Video O româncă prezintă casa de 5.000 de euro pe care a luat-o în Ungaria. Are utilităţile trase şi 4.000 mp de teren

Cu doar 5.000 de euro, o româncă din Timișoara și-a cumpărat în Ungaria o casă de cărămidă, cu utilităţile trase până la poartă și un teren generos. Și nu este singura care s-a orientat către locuințe din țara vecină. Energia electrică și gazul sunt mai ieftine, iar autoritățile maghiare cooperante. Unii români s-au acomodat atât de bine în Ungaria, încât și-au deschis și afaceri acolo.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.01.2023, 18:34

Vezi și

Dacă maghiarii vin să cumpere mâncare de la noi, românii din vestul ţării cumpără case de la ei. Anul trecut, aproape în fiecare zi, o locuinţă din Ungaria a fost luată de cineva din România. Noul trend presupune să urmăreşti anunţurile şi să găseşti chilipiruri cu preţuri şi de cinci mii de euro. Iar reţeaua de autostrăzi a vecinilor îi ajută pe români să facă naveta fără probleme. 

Adela Todoran locuiește și lucrează în Timișoara. Şi-a cumpărat, însă, casă de vacanţă în Ungaria, la o oră și jumătate distanță, cam cât faci cu trenul din Bucureşti până pe Valea Prahovei. Adela nu avea cum să refuze o astfel de ocazie, mai ales că lucrează în imobiliare şi cunoaşte bine piaţa. A plătit 5.000 de euro pentru o casă de cărămidă. Are utilităţile trase până la poartă și un teren generos. 

Adela Todoran, proprietar: Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu.

Casele rămân libere în zona de graniţă pentru că mulţi maghiari migrează spre centrul țării, în căutarea unor slujbe mai bine plătite. 

Pe acelaşi subiect

Doar în 2022 peste 300 de români au devenit proprietari în Ungaria

Familia Ungur a dat România pe Ungaria fără niciun regret. Cu 12.000 de euro a cumpărat o casă şi 2800 de metri pătraţi de teren. Au renovat casa şi acum ar vrea să o vândă, la preț dublu. 

Maria Ungur, proprietar: Ne-am hotărât să luăm casa asta, pentru că grădina e mare, casa bunicioară, am pus parchet şi geamurile şi tot, dar pământul ne-a interesat pe noi. 

Românii deveniţi proprietari în Ungaria se simt bine peste graniţă. Vorbesc deschis despre avantaje. 

Maria Ungur, proprietar: Curentul şi gazul e cu mult mai ieftin ca la noi. Dacă am o problemă şi ne vine o scrisoare, merg la poştă şi nu ştiu să vorbesc, imediat prin telefon, de la primărie, îmi trimite translator. Am fost bine primiţi. Nu am fost respinşi şi asta face foarte mult.

Cât a plătit Petru pentru o casă cu două camere și o curte de 1.500 mp

Multi dintre cei care s-au mutat în Ungaria continuă să lucreze în România. Petru Ştibei stă de patru ani într-o casă care l-a costat 2.500 de euro: are două camere, toate utilităţile şi o curte de 1.500 de metri pătraţi. 

Petru Știbei, proprietar: În România nu mi-am putut permite să cumpăr aşa o casă ieftină, cu aşa un teren mare. Muncesc în România, sunt navetist.

Unii dintre românii care s-au mutat în Ungaria şi-au deschis şi afaceri acolo. 

Florentina Faur, proprietar magazin: Nici nu simt că nu-s în România. Imediat o pune la punct. Dintr-o căsuţă aşa mică, de zici că nu ştiu ce, face palat din ea. Aici nu-i chiar aşa de mare stresul, nu e atât de aglomerat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » O româncă prezintă casa de 5.000 de euro pe care a luat-o în Ungaria. Are utilităţile trase şi 4.000 mp de teren