Antena Meniu Search
x

Video Sute de români și-au cumpărat case în Ungaria la preţ de chilipir. Cât a plătit Petru pentru o casă cu două camere și o curte de 1.500 mp

Dacă maghiarii vin să cumpere mâncare de la noi, românii din vestul ţării cumpără case de la ei. Anul trecut, aproape în fiecare zi, o locuinţă din Ungaria a fost luată de cineva din România. Noul trend presupune să urmăreşti anunţurile şi să găseşti chilipiruri cu preţuri şi de cinci mii de euro. Iar reţeaua de autostrăzi a vecinilor îi ajută pe români să facă naveta fără probleme. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.01.2023, 20:09

Vezi și

Adela Todoran locuiește și lucrează în Timișoara. Şi-a cumpărat, însă, casă de vacanţă în Ungaria, la o oră și jumătate distanță, cam cât faci cu trenul din Bucureşti până pe Valea Prahovei. Adela nu avea cum să refuze o astfel de ocazie, mai ales că lucrează în imobiliare şi cunoaşte bine piaţa. A plătit 5.000 de euro pentru o casă de cărămidă. Are utilităţile trase până la poartă și un teren generos. 

Adela Todoran, proprietar: Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu.

Casele rămân libere în zona de graniţă pentru că mulţi maghiari migrează spre centrul țării, în căutarea unor slujbe mai bine plătite. 

Bogdan Holocan e proprietarul uneia dintre agenţile imobiliare care au în portofoliu proprietăţi în Ungaria. O vizităm chiar pe cea care îşi face reclamă pe TikTok.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Holocan, proprietar agentie imobiliară: Locuinţele încep undeva de la 6 – 7000 de euro şi pot să ajungă până la 100.000 de euro. Deja la suma asta vorbim de vile. 

În ultimii ani, tot mai mulţi români cu simţ al proprietății au devenit interesaţi de achiziţii imobiliare în Ungaria.

Bogdan Holocan, proprietar agentie imobiliară: De vreo 10 ani a devenit foarte atractiva datorită preţurilor mici şi cheltuielilor foarte mici la gaz, curent, apă. Sunt sute de români care aleg să se mute în Ungaria pentru că zona e foarte liniştită şi foarte primitoare. Ungurii îi primesc cu bratele deschise pe români. 

Familia Ungur a dat România pe Ungaria fără niciun regret. Cu 12 mii de euro a cumpărat o casă şi 2800 de metri pătraţi de teren. Au renovat casa şi acum ar vrea să o vândă, la preț dublu. 

Maria Ungur, proprietar: Ne-am hotărât să luăm casa asta, pentru că grădina e mare, casa bunicioară, am pus parchet şi geamurile şi tot, dar pământul ne-a interesat pe noi. 

Românii deveniţi proprietari în Ungaria se simt bine peste graniţă. Vorbesc deschis despre avantaje. 

Maria Ungur, proprietar: Curentul şi gazul e cu mult mai ieftin ca la noi. Dacă am o problemă şi ne vine o scrisoare, merg la poştă şi nu ştiu să vorbesc, imediat prin telefon, de la primărie, îmi trimite translator. Am fost bine primiţi. Nu am fost respinşi şi asta face foarte mult.

Cât a plătit Petru pentru o casă cu două camere și o curte de 1.500 mp

Multi dintre cei care s-au mutat în Ungaria continuă să lucreze în România. Petru Ştibei stă de patru ani într-o casă care l-a costat 2.500 de euro: are două camere, toate utilităţile şi o curte de o mie 500 de metri pătraţi. 

Petru Știbei, proprietar: În România nu mi-am putut permite să cumpăr aşa o casă ieftină, cu aşa un teren mare. Muncesc în România, sunt navetist.

Unii dintre românii care s-au mutat în Ungaria şi-au deschis şi afaceri acolo. 

Florentina Faur, proprietar magazin: Nici nu simt că nu-s în România. Imediat o pune la punct. Dintr-o căsuţă aşa mică, de zici că nu ştiu ce, face palat din ea. Aici nu-i chiar aşa de mare stresul, nu e atât de aglomerat.

Doar anul trecut, peste 300 de români au devenit proprietari în Ungaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Sute de români și-au cumpărat case în Ungaria la preţ de chilipir. Cât a plătit Petru pentru o casă cu două camere și o curte de 1.500 mp