Antena Meniu Search
x

O uriaşă companie de tehnologie şi apărare, prezentă şi în România, va face mii de angajări. Cererile pentru produse au explodat

Grupul francez Thales face angajări. Compania intenţionează să creeze 12.000 de locuri noi de muncă în acest an, pentru că cererile pentru gama sa de produse au explodat, a declarat CEO-ul Patrice Caine într-un interviu pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 07:45

O uriaşă companie de tehnologie şi apărare, prezentă şi în România, va face mii de angajări. Cererile pentru produse au explodat
O uriaşă companie de tehnologie şi apărare, prezentă şi în România, va face mii de angajări. Cererile pentru produse au explodat - Profimedia Images

El a spus că în ultimii opt ani Thales, care are un personal total de 80.000, dintre care 40.000 în Franţa, a recrutat între 5.000 şi 8.000 de oameni pe an şi că anul trecut a angajat deja 11.500 de persoane. Toate activităţile firmei, respectiv apărare şi securitate, aeronautică şi spaţiu, identitate şi securitate digitală, sunt în creştere puternică.

"Compania este o reflectare a pieţelor sale, care toate înregistrează o creştere dinamică, cu nevoi în creştere în toate domeniile noastre de activitate", a spus el, potrivit news.ro.

Acţiunile Thales, cel mai mare furnizor de electronice pentru arme din Europa, au crescut cu aproape 60%

Caine, care s-a întâlnit recent cu ministrul Apărării al Ucrainei, a declarat că Franţa va livra Ucrainei sistemul său de apărare aeriană radar Ground Master 200 în luna mai.

De la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, acţiunile Thales, cel mai mare furnizor de electronice pentru arme din Europa, au crescut cu aproape 60% până la noi maxime istorice, depăşind creşterea indicelui Refinitiv Europe Aerospace & Defense.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat în ianuarie că cheltuielile militare franceze vor creşte cu peste o treime în următorii ani, bugetul militar 2024-2030 urmând să urce la 413 miliarde euro (447 miliarde dolari), de la 295 miliarde euro în perioada 2019-2025, în timp ce armata se adaptează la un nou mediu de securitate în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » O uriaşă companie de tehnologie şi apărare, prezentă şi în România, va face mii de angajări. Cererile pentru produse au explodat