Antena Meniu Search
x

Panourile solare, folosite de tot mai mulți români pentru a avea curent

Tot mai mulţi români caută să devină indepedenţi energetic şi să nu mai plătească niciun leu furnizorului de curent electric.

Vezi și

Tot mai mulţi români caută să devină indepedenţi energetic şi să nu mai plătească niciun leu furnizorului de curent electric. Indiferent că stau la casă sau la apartament, panourile fotovoltaice sunt tot mai căutate. Nu primesc subvenţii de la autorităţi, dar panourile au ajuns să fie produse şi în România, astfel că tehnologia e mai ieftină ca în alţi ani.

Pe tot mai multe blocuri din România, lucesc - în bătaia soarelui - panouri fotovoltaice. E o afacere care face ca factura de curent electric să fie de doar câţiva lei pe lună sau chiar zero. Costel Stăcescu e administratorul unui bloc din Ploieşti şi tocmai şi-a convins cei 17 vecini să îşi monteze şi ei panouri fotovoltaice.

Cu un plan de afaceri pus la punct, omul caută acum cele mai bune oferte. Deocamdată, în România, nu se poate plăti în rate.

Pentru o casă modernă, Adrian are o mică avere pusă deoparte. Ar avea nevoie de 12 panouri care ar ocupa 40 de metri pătraţi din acoperiş. Şi, deşi interesul este mare, mulţi amână momentul achiziţiei în speranţa unor reduceri.

Practic, statul decontează 6.000 de lei doar pentru cei care îşi montează sisteme de încălzire a apei cu ajutorul soarelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Panourile solare, folosite de tot mai mulți români pentru a avea curent