Antena Meniu Search
x

Video Paşte presărat cu amenzi. 190 de firme din Capitală au fost verificate și sancționate de Protecția Consumatorilor

Autoritățile au sancţionat cu peste 450.000 de lei firmelor din Capitală. Mai exact, au fost penalizaţi 190 de operatori şi au fost date 115 amenzi. Au fost confiscate mai multe preparate din carne, parfumuri sau haine contrafăcute. Toate valorau aproape 4 milioane de lei. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 20:05

Vezi și

Carne şi produse din miel, pui şi peşte, precum şi articole de îmbrăcăminte şi parfumuri contrafăcute cu o valoare totală estimată de 3.902.702 de lei au fost confiscate la controale prilejuite de Sărbătorile Pascale. Au fost verificaţi 190 de operatori economici, au fost aplicate 115 amenzi de 452.500 de lei, dintre care 66 au fost date de poliţişti, 12 de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), 15 de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi 22 de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Pe tot parcursul acestei acţiuni comune au fost implicaţi 248 de poliţişti şi 138 de reprezentanţi ai structurilor partenere.

În baza Planului comun de măsuri stabilit ca urmare a dispoziţiei prefectului Municipiului Bucureşti, în perioada 3-15 aprilie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu reprezentanţi din cadrul ANSVSA, DSVSA Bucureşti, DSP, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti, Direcţia Regională Vamală Bucureşti şi Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au desfăşurat acţiuni de monitorizare şi verificare în vederea prevenirii apariţiei îmbolnăvirilor determinate de consumul de alimente, în perioada Sărbătorilor Pascale. A fost verificată respectarea legislaţiei în vigoare în cazul mai multor operatori economici din Bucureşti care desfăşoară activităţi în segmentul prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării produselor alimentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Paşte presărat cu amenzi. 190 de firme din Capitală au fost verificate și sancționate de Protecția Consumatorilor