Antena Meniu Search
x

Patru femei renunţă la civilizaţie pentru un job la capătul lumii, unde vor lucra printre pinguini. Ce salarii primesc

Patru femei au obţinut un job la capătul lumii unde vor conduce cel mai rece şi izolat oficiu poştal de pe planetă. Cele patru britanice au fost alese din 6000 de candidaţi să lucreze într-un oficiu poştal aflat în Antarctica, în Port Lockroy, pe insula Goudier. Vor petrece cinci luni într-o regiune fără apă curentă, cu temperaturi sub zero grade, lumină 24 de ore pe zi şi cu mai multe colonii de pinguini, relatează SkyNews.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 11:42

Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett și Lucy Bruzzone sunt cele patru femei care vor conduce oficiul poştal din Teritoriul Antarctic al Marii Britanii. Peste 6.000 de oameni au aplicat pentru joburile scoase la concurs.  Echipa de 4 femei va redeschide Portul Lockroy pentru prima dată în pandemie şi va împărţi insula cu o colonie de pinguini din specia gentoo, pe care îi va monitoriza. 

Baza antarctică include cel mai sudic oficiu poștal operațional din lume

Liderul echipei este Lucy Bruzzone, care va gestiona şi vizitele navelor pe insulă. Clare Ballantyne, proaspătă absolventă de master în ştiinţele pământului la Universitatea Oxford, a fost numită directorul oficiului poştal şi se va ocupa de cărţile poştale trimise anual în peste 100 de ţări.

"Este prima dată când merg în Antarctica şi sunt foarte încântată să văd continentul alb. Nu am idee la ce să mă aştept când vom ajunge acolo, oare cât de frig va fi, va trebui să ne săpăm drum prin zăpadă până la poştă?”, a declarat Mairi Hilton, biolog originar din Scoţia, cea care va monitoriza pinguinii. Insula are şi un magazin de cadouri, de care etse responsabilă Natalie Corbett. Femeia este proaspăt căsătorită şi povesteşte că îşi va lăsa în urmă soţul pentru o "lună de miere petrecută singură”.

Potrivit Washington Post, în funcție de rolul specific, salariile variază de la 1.600 la 2.300 de dolari pe lună. Fiecare contract se întinde pe șase luni, care include şi o lună de antrenament înainte de călătoria în Antarctica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Patru femei renunţă la civilizaţie pentru un job la capătul lumii, unde vor lucra printre pinguini. Ce salarii primesc