Antena Meniu Search
x

Pensiile se plătesc cu patru zile mai devreme pentru ca românii să-și facă cumpărăturile de Paşte. Anunțul Ministerului Muncii

Pensiile se vor plăti în luna aprilie cu patru zile mai devreme, pentru ca beneficiarii să îşi poată face cumpărăturile de Paşte, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 22:05

Vezi și

"Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinţii şi bunicii noştri să aibă timp pentru a-şi face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Coșul minim de cumpărături, dublu față de 2022

Pe acelaşi subiect

Au mai rămas doar câteva zile până la Paşte, iar românii sunt mai atenţi la buget ca niciodată. Coşul minim de cumpărături costă dublu faţă de anul trecut. Unii cumpără şi mai puţin, alţii doar trec pe la tarabe pentru a face, deocamdată, calcule. 

Carnea de miel, nelipsită de pe masa de sărbătoare, costă aproximativ 40 de lei kilogramul. Un cofraj cu 30 de ouă costă, în medie, 40 de lei, iar kilogramul de brânză pentru pască, este aproximativ 35 de lei. Nuca are cam același preț ca brânza.

Scump este şi cozonacul: 50 de lei kilogramul. Oamenii se uită şi după verdeață, ca să dea savoare bunătăţilor. O legătură de ceapă verde, de exemplu, costă 2 lei. Dacă tragem linie, coşul minim ajunge la aproximativ 300 de lei. Specialiştii spun că preţurile ar putea să crească şi mai mult pe măsură ce se apropie sărbătorile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Pensiile se plătesc cu patru zile mai devreme pentru ca românii să-și facă cumpărăturile de Paşte. Anunțul Ministerului Muncii