Antena Meniu Search
x

Pepenii românești își fac intrarea pe piață. Care sunt prețurile

Roşii, galbeni şi portocalii! Pepenii româneşti sunt gata să fie vedetele acestei veri! Agricultorii au sărbătorit prima recoltă, una bogată spun ei, deşi nu le-a fost deloc uşor. Ploile dese şi în cantităţi mari au dat bătăi de cap.

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 23:50

Vezi și

Roşii, galbeni şi portocalii! Pepenii româneşti sunt gata să fie vedetele acestei veri! Agricultorii au sărbătorit prima recoltă, una bogată spun ei, deşi nu le-a fost deloc uşor. Ploile dese şi în cantităţi mari au dat bătăi de cap. De duminică, însă, românii vor putea să găsească pepene sută la sută românesc atât în pieţe, cât şi în supermarketuri.

Culoarea este primul indiciu care ne arată dacă pepenele este gata de vânzare. Suntem în localitatea Pogoanele din Buzău, unde nea' Marian se bucură de prima recoltă din acest an. Avem parte şi de o demonstraţie.

Primii pepeni româneşti verzi au coaja subţire şi miezul de un roşu aprins. Nea' Marin are însă toate soiurile. Testăm şi vedeta anului: pepenele cu miez portocaliu.

Fructele dulci şi zemoase sunt gata de drum. Vor ajunge în pieţe cu întârziere, din cauza ploilor şi temperaturilor extreme care au afectat culturile.

Pe tarabe, preţurile sunt în funcţie de soi. Pepenele roşu porneşte de la un preţ de doi lei pe kilogram, în vreme ce kilogramul de pepene galben se vinde cu trei lei. Cel portocaliu este şi cel mai scump. 3 lei şi 50 de bani pe kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Pepenii românești își fac intrarea pe piață. Care sunt prețurile