Antena Meniu Search
x

Plata pentru zilieri, crescută proporțional cu majorarea salariului minim. Angajatorii vor scoate mai mulţi bani de la 1 iulie

Veşti proaste pentru angajatori, care vor trebui să scoată mai uşţi bani din buzunar. Şi asta pentrui că vor creşte costurile forţei de muncă pentru cei care angajează zilieri. Costurile forţei de muncă pentru cei care angajează zilieri vor crește de la 1 iulie ca urmare a creșterii salariului minim brut, anunță Ziarul Financiar.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 10:11

Plata pentru zilieri, crescută proporțional cu majorarea salariului minim. Angajatorii vor scoate mai mulţi bani de la 1 iulie - Shutterstock

Începând cu 1 iulie 2024, salariul minim brut pe ţară va creşte la 3.700 de lei, astfel cei care vor angaja zilieri vor scoate mai mulţi bani din buzunar, conform legii privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, scrie Mediafax.ro.

Angajatorii vor scoate mai mulţi bani de la 1 iulie

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, intrată în vigoare la 15 aprilie 2011, reglementează remuneraţia brută primită de cei care exercită activităţi cu caracter ocazional care trebuie să fie cel puţin egală cu valoarea pe oră a salariului minim brut pe ţară.

Articolul continuă după reclamă

Salariul minim brut pe ţară va creşte la 3.700 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2024. Astfel, remuneraţia orară pentru zilieri va creşte de la 19,960 lei pe oră la 22,024 lei pe oră.

Costul orar al zilierilor este unul brut, ulterior se reţine impozit în cotă de 10% şi contribuţii la pensie în cotă de 25%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri economice » Plata pentru zilieri, crescută proporțional cu majorarea salariului minim. Angajatorii vor scoate mai mulţi bani de la 1 iulie