Antena Meniu Search
x

Porsche face angajări în România. Gigantul deschide un nou birou de cercetare în ţară, după cel din Cluj

Pas important pentru consolidarea prezenţei Porsche pe piaţa din România. Porsche Engineering deschide oficial biroul din Timişoara şi îşi propune să recruteze peste 100 de dezvoltatori în 2023, în cele două birouri din România (Cluj-Napoca şi Timişoara), potrivit Agerpres. Viitorii angajaţi au nevoie de competenţe în zone precum AI, Big Data, Cloud, Infotainment, ADAS, Connectivity, dar şi în alte segmente din sfera IT pentru automotive care vor susţine dezvoltarea vehiculelor inteligente şi conectate ale viitorului.

De Redactia Observator la 21.11.2022, 12:36
Porsche face angajări în România. Gigantul deschide un nou birou de cercetare în ţară, după cel din Cluj
Porsche face angajări în România. Gigantul deschide un nou birou de cercetare în ţară, după cel din Cluj - Porsche Engineering

"Prin deschiderea biroului din Timişoara, facem un pas important în procesul de consolidare a prezenţei Porsche Engineering în România. Ne dorim să continuăm povestea de succes a dezvoltării de software pentru vehiculele inteligente şi conectate ale viitorului în acest mediu bazat pe inovaţie - lucrând împreună cu minţile strălucite şi cu talentele locale.

La fel ca în cazul primei noastre locaţii din România, cea de la Cluj-Napoca, ne dorim să accelerăm inovaţia în domeniul dezvoltării de software pentru industria automotive şi, în acelaşi timp, să cultivăm relaţiile cu partenerii noştri şi cu întreaga comunitate", a declarat Dirk Lappe, CTO al grupului internaţional Porsche Engineering şi preşedinte al Comitetului Acţionarilor pentru filiala din România.

Biroul din Timişoara este localizat în centrul oraşului

Biroul din Timişoara este localizat în centrul oraşului, în clădirea United Business Center din Iulius Town Timişoara. Acesta are o suprafaţă de 2.110 mp şi este un spaţiu modern, digitalizat, adaptat pentru stilul de lucru în regim hibrid.

Pe acelaşi subiect

"Porsche Engineering este o companie cu un puternic spirit inovator, iar individul este forţa sa motrice. Prin investiţia pe care o facem în biroul nostru din Timişoara, o locaţie dotată cu tehnologiile care susţin modul de lucru hibrid, care le pune la dispoziţie colegilor şi canale moderne de comunicare internă, ne dorim să continuăm consolidarea unei culturi în care oamenii sunt pe primul loc", a explicat Marius Mihailovici, Managing Director Porsche Engineering în România.

Compania îşi propune să contribuie în continuare la dezvoltarea industriei locale de software pentru segmentul automotive, să pregătească actuala şi viitoarea generaţie de talente în domeniul tehnologiei, dar şi să aibă un rol în dezvoltarea societăţii. Activităţile sociale care îi implică pe angajaţii companiei, dar şi munca de voluntariat în comunitate reprezintă elemente cheie ale culturii Porsche Engineering.

Peste 100 de oameni vor fi angajaţi în cele două locaţii din Cluj-Napoca şi Timişoara

"Timişoara, centrul unuia dintre cele mai complexe clustere de automotive din România, este fericită să găzduiască noul centru de cercetare şi dezvoltare de top al Porsche Engineering. Oraşul nostru este încântat să reprezinte viitorul mobilităţii şi al transportului, atât la nivel de investiţii, cât şi ca centru ce aduce împreună talentele implicate în construirea acestui viitor", a transmis Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

În 2023, Porsche Engineering Romania îşi propune să recruteze peste 100 de oameni în cele două locaţii din Cluj-Napoca şi Timişoara, care au competenţe în zone precum AI, Big Data, Cloud, Infotainment, ADAS, Connectivity, dar şi în alte segmente din sfera IT pentru automotive care vor susţine dezvoltarea vehiculelor inteligente şi conectate ale viitorului.

Porsche Engineering Group GmbH este un partener internaţional furnizor de tehnologie pentru industria automotive. Subsidiară a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, aceasta dezvoltă pentru clienţii săi vehiculul inteligent şi conectat al viitorului - inclusiv la nivel de funcţionalităţi şi software.

Porsche Engineering Romania SRL, cu birouri de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca şi Timişoara, este o filială deţinută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Porsche face angajări în România. Gigantul deschide un nou birou de cercetare în ţară, după cel din Cluj