Antena Meniu Search
x

Porsche a depăşit Volkswagen în topul celor mai valoroşi producători de maşini

Compania germană Porsche a depăşit Volkswagen în topul celor mai valoroşi producători de automobile, pe fondul creşterii preţurilor acţiunilor nou listate, relatează Reuters.

de Marina Dinu

la 06.10.2022, 17:34

Porsche este cea mai valoroasă companie producătoare de automobile din Europa
Porsche este cea mai valoroasă companie producătoare de automobile din Europa - Profimedia Images

Producătorul de automobile sport a atins o valoare de 85 de miliarde de euro, cu aproape 10 miliarde în plus faţă de fostul lider de pe piaţă, Volkswagen, care este cotat acum la 77,7 miliarde de euro.

Deşi acţiunile companiei germane au scăzut luni sub preţul său de listare, la 81 de euro, şi-au recăpătat rapid avântul, ajungând la 93 de euro. Asta pentru că băncile de investiţie implicate în lansarea sa au cumpărat aproape 3,8 milioane de acţiuni, ca parte a aşa-numitei opţiuni „greenshoe”, creată pentru a susţine listarea.

Este una din cele mai mari listări din Europa şi a doua cea mai mare din Germania, de când Deutsche Telekom şi-a făcut debutul în 1996. Preţul indicativ al ofertei a fost la limita superioară a intervalului cuprins între 76,50 şi 82,50 euro pe acţiune anunţat luna aceasta. 

În topul celor mai valoroase companii se află Volkswagen şi Mercedes-Benz

După Porsche şi Volkswagen, topul celor mai valoroşi producători de automobile este completat de Mercedes-Benz, care a fost evaluat la 57,2 miliarde de euro. Locurile patru şi cinci sunt ocupate de grupul BMW, cu 47,5 miliarde de euro şi, respectiv, Stellantis, cu o valoare de 39,7 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Porsche a depăşit Volkswagen în topul celor mai valoroşi producători de maşini