Antena Meniu Search
x

Video Prăjiturile tematice, cele mai căutate de Crăciun. Cât costă un tort de Sărbători

De Crăciun, fii mai bun...cu tine! Mari amatori de dulciuri, românii şi-au făcut deja meniul pentru deserturi. Ca să nu aibă mustrări de conştiinţă, cei care ştiu că nu se mulţumesc cu o felie, două, pun pe listă torturi cu fructe, glazurate cu ciocolată dietetică. Oricum, desertul preferat rămâne cozonacul: milioane de tăvi cu aluat delicios se pregătesc să intre de mâine în cuptoare.

Alin Stan
de Alin Stan

la 20.12.2022, 16:29

Prăjiturile tematice, cele mai căutate de Crăciun. Cât costă un tort de Sărbători
Prăjiturile tematice, cele mai căutate de Crăciun. Cât costă un tort de Sărbători - Observator

Să fie Crăciun şi pe cerul gurii! Aşa că multe comenzi de prăjituri pentru sărbători conţin combinaţii savuroase de ciocolată şi fructe. Părinţii cu copii pofticioşi, care nu se pot abţine de la desert, cer dulciuri făcute cu ciocolată cu mai mult lapte. Torturile costă peste 140 de lei kilogramul. "În fiecare sezon, comenzile se dublează şi nu facem faţă comenzilor. Ai copii mai mulţi, mănâncă ciocolată mai multă! Black Passion este cel mai vândut", a declarat Ashlie Dias - bucătar şef.

Comenzi multe sunt şi pentru dulciuri...de sezon

Comenzi multe sunt şi pentru dulciuri...de sezon. Prăjiturile în formă de ren, iglu, brad sau cu chipul lui Moş Crăciun sunt în topul preferinţelor. Costă între 17 lei şi cât accepţi să plăteşti. "Avem acest brăduţ verde decorat de Crăciun. Copiii sunt înebuniţi după acest ren. Avem şi un Moş Crăciun aici, roz, care în interior are un caramel. Aş spune că Pavlova şi cele decorate de Crăciun sunt cele mai căutate prăjituri", a declarat Cristi Turcu, administrator cofetărie.

În laboratorul unei cofetării din centrul Bucureştiului, meşterii lucrează căsuţe de turtă dulce la comandă. Costă de la 80 de lei kilogramul şi multe ies atât de frumoase, încât sunt graţiate. "De obicei, căsuţele sunt mai mult de decor. Aceasta este o căsuţă din turtă dulce pe care am făcut-o în aproximativ două ore", a declarat Elena Zane, patiser-șef.

Nimic şi nimeni nu poate să detroneze, însă, cozonacii. Peste 7 milioane de bucăţi vor ieşi anul acesta din cuptoare, dintre care două milioane vor îndulci sărbătorile românilor din diaspora. Nouă din 10 români mâncă dulciuri, iar un sfert dintre ei spun că prăjiturile cu ciocolată înseamnă relaxare pentru ei, conform unui studiu recent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Prăjiturile tematice, cele mai căutate de Crăciun. Cât costă un tort de Sărbători