Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România. Femeile câştigă mai bine decât bărbaţii: care este diferenţa de salariu

Premieră în România. Femeile câştigă mai bine decât bărbaţii. E drept, diferenţa e foarte mică, de doar 130 de lei, în favoarea doamnelor. În plus, tot mai multe femei ocupă funcţii de conducere. 

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 22:19

Vezi și

O veste bună la început de primăvară. Decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse, potrivit datelor de la Ministerul Muncii. În februarie, în premieră, femeile au câştigat peste 3.500 de lei, cu 130 de lei mai mult decât bărbaţii. În urmă cu cinci ani, media salarială pentru doamne era de 2.100 de lei, în vreme ce media pentru domni era mai mare, de 2.200 de lei. 

Numărul femeilor care au posturi de conducere este în continuă creştere

Şi numărul femeilor care au posturi de conducere este în continuă creştere. De la 180.000 în urmă cu 10 ani la 250.000 acum. Totuşi, poziţiile de management sunt ocupate preponderent de bărbaţi, deşi sunt mai multe femei cu studii superioare. Asta ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte egalitatea de gen. Sub Bulgaria și Ungaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Premieră în România. Femeile câştigă mai bine decât bărbaţii: care este diferenţa de salariu