Antena Meniu Search
x

Premierul Ciucă exclude supraimpozitarea salariilor pentru mediul privat

Nicio zi fără noi declaraţii despre mult discutatele măsuri de austeritate. Dacă ministrul Investiţiilor, Marcel Boloş, spune că sporurile nu pot fi plafonate pentru toate categoriile de bugetari, premierul a vorbit despre supraimpozitarea salariilor care îl depăşesc pe cel al preşedintelui ţării. Nicolae Ciucă spune că încă mai sunt discuţii despre cum s-ar putea aplica. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 09:10

Vezi și

Nicolae Ciucă, premier România: Nu putem să o extindem către mediul privat, este o măsură pe care am discutat-o în sensul că a fost propusă în discuțiile pe care le-am avut în coaliție, dar am cerut la nivelul Ministerului de Finanțe analiză acestor propuneri astfel încât pe baza unor indicatori clari din care să putem să deducem care sunt efetele, care sunt consecințele, că să putem să luăm o decizie.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor: Noi avem o reformă privind salarizarea bugetarilor și acolo este scris negru pe alb că avem această limită de 20 % aplicată la salariul de bază. Acum sigur, noi avem şi probleme specifice în anumite sectoare de activitate, sunt medicii care sunt cel mai elocvent exemplu în care primesc aceste sporuri, nu cunosc specificul lor dar știu că sunt aceste sporuri date de condițiile de muncă dificile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Premierul Ciucă exclude supraimpozitarea salariilor pentru mediul privat