Antena Meniu Search
x

Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 2 august 2023. Este a cincea majorare din ultima săptămâna

Mici, dar dese sunt măririle de preţuri la pompă. Peste 7 lei costă acum carburantul la unele staţii. Majorările vin după o lună în care nu am avut modificări ale costurilor. 

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 12:45

Vezi și

Liderul pieţei de carburanţi a scumpit benzina și motorina cu 7 bani pe litru. Este a cincea majorare de preț consecutivă care a avut loc în doar o săptămână. Aşa că atunci când mergem la benzinărie plătim din ce în ce mai mult.

Pentru un plin, şoferii dau acum aproape 13 lei în plus. În București, un litru de benzină pleacă la unele staţii de la 6 lei şi 86 de bani și şi ajunge la altele la 7 lei şi 6 bani. Un litru de motorină costă între 6 lei şi 89 de bani şi 7 lei şi 1 ban.

De exemplu, la benzinăria Lukoil din strada Coralilor, în Capitală, preţul benzinei standard este de 6.86 RON/litru, iar la polul opus, benzinăria MOL din strada Turnu Magurele, preţul este de 7,06 RON/litru. Preţul motorinei standard porneşte de la 6,86 la benzinăria Socar din bulevardul Basarabia din Capitală şi poate ajunge până la 7,01 la benzinăria MOL din strada Chişcani. 

Explicaţiile pentru aceste scumpiri: preţul în creştere al petrolului, situația tensionată din Marea Negară care scumpește costurile de transport şi creșterea uşoară a consumului în acest sezon al vacanţelor.

Preţurile la motorină şi benzină pot fi verificate pe Monitorul Preţurilor, https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas sau pe Peco online, aici: https://www.peco-online.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 2 august 2023. Este a cincea majorare din ultima săptămâna