Preţul aurului atinge un nou record: peste 2.600 de dolari pentru o uncie pe pieţele internaţionale
Preţul aurului atinge un nou record istoric. Peste 2.600 de dolari pentru o uncie pe pieţele internaţionale, relatează Ziarul Financiar.
Preţul aurului a continuat să crească vineri, acesta a atingând un nou maxim istoric, scrie FT, conform ZF. Traderii au împins preţul metalului preţios la nivelul de 2.605,47 de dolari pentru o uncie (echivalentul a 31,1 grame), în creştere cu 0,7%. Aurul este considerat un activ de refugiu de către investitori, aceştia căutând alternative la cash şi protecţia împotriva inflaţiei.
Aurul atinge cele mai mari valori din istorie
"Anul acesta avem peste 1.400 de clienţi unici, care au cumpărat cel puţin un produs din aur pur prin intermediul nostru. Dacă ne uităm la volum începem să depăşim 260 de kilograme. Ţinând cont că preţul a crescut anul acesta cu peste 23%, interesul încă se menţine", a spus Andreea Lăcătuș, arbitragist la o bancă.
"Numărul clienţilor noi este undeva cu 60% mai mare comparativ cu anul trecut. Există două opţiuni: achiziţia fizică de la o locaţie, pur şi simplu cu un act de identitate, până în limita permisă de lege, adică 10.000 de lei se poate achita numerar, pentru sume mai mari, transfer bancar. Sau în online, unde se primeşte prin transport cu parteneri acreditaţi coletul acasă", a declarat Victor Dima, manager de trezorerie.
- CALCUL. Profitul obținut astăzi de un român care ar fi cumpărat un lingou de aur în 2019
- Preţul aurului la un nou record: 365 de lei gramul. Specialiştii spun că este cea mai sigură investiţie
- Cea mai sigură investiție bate un nou record. Analiştii se aşteaptă ca preţul să atingă 3.000$ pentru nici 30...
Sfaturi pentru cei care vor să investească în aur
Consultanţii financiari au un sfat important pentru cei care cred că fac o investiţie bună când cumpără bijuterii din aur.
"Să aibă grijă la investiţia în bijuterii de aur, pentru că acolo pe deoparte avem TVA adăugat, după aceea se plăteşte manoperă, brand şi multe alte costuri, care fac ca valoarea să fie mult mai mare decât a aurului efectiv deţinut. Investiţie cel mai bine se face sub forma unor lingouri", a explicat Adrian Asoltanie, consultant financiar.
Potrivit celor mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului, cererea s-a ridicat la aproape 2.500 de tone în prima jumătate a anului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰