Video Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc covrigi"
Mâncăm fast-food pe pâine, iar românii comandă la foc continuu şaorma, kebap şi burgeri. Grupul care deţine trei dintre cele mai cunoscute francize din România a tras linie şi a ieşit pe plus anul acesta cu vânzări record de peste un miliard de lei. Ziua Internaţională a Fast-Food-ului a picat în zi de post astăzi, iar reţetele au fost adaptate pentru toate gusturile.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- După ce au sfidat România pe teren, kosovarii au lăsat dezastru și în vestiare. Stive de ambalaje murdare și cafea vărsată pe mese
Culori apetisante, arome irezistibile şi sosuri savuroase. Este reţeta prin care preparatele de tip fast-food cuceresc românii. Şaorma, doner kebab, burgerul şi pizza sunt printre cele mai cumpărate.
Potrivit statisticilor, jumătate dintre români comandă cel puţin o dată pe săptămână de tip fast-food. În topul preferinţelor rămâne şaorma, însă, nu chiar cu de toate. Cel mai des comandată este şaorma mare de pui.
Patronii restaurantelor fast food se mândresc cu vânzări-record în primele nouă luni din 2024. Doar că, în perioada postului, cererea e tot mai mare pentru produse vegane. Burgerul vegan potoleşte pofta de ceva bun aproape la fel de bine ca varianta "de dulce".
Lipsa timpului pentru a găti acasă, răsfăţul sau o zi în care trişezi de la dietă sunt principalele motive pentru care românii vor fast food. "Decât să mănânc covrigi, am zis că mai bine iau un doner", ne-a spus un bărbat.
Statisticile arată că, din cele peste 20 de miliarde de lei pe care românii îi cheltuie, anual, în restaurante, un sfert se duc pe fast-food. Bărbaţii mănâncă mai des decât femeile astfel de preparate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰