Antena Meniu Search
x

Produsul premium consumat de români într-o cantitate de peste 70 de tone în 2022. Vânzările cresc de la an la an

România intră în topul ţărilor cu cel mai mare consum de ciocolată premium din Europa, potrivit datelor furnizate de Leonidas România. Compania a vândut peste 70 de tone de ciocolată în 2022, cu 60% mai mult față de anul precedent.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 12:51

Produsul premium consumat de români într-o cantitate de peste 70 de tone în 2022. Vânzările cresc de la an la an
Produsul premium consumat de români într-o cantitate de peste 70 de tone în 2022. Vânzările cresc de la an la an - Getty Images

Rețeaua din România a vândut peste 70 de tone de ciocolată în 2022, cu 60% mai mult față de anul precedent. Leonidas România ocupă locul 6 în Europa, la nivel de vânzări de ciocolată Leonidas, cu o cifră de afaceri de 2.5 milioane de euro în 2022, potrivit Mediafax.

Românii aleg mărţişoare "dulci" în locul celor clasice

În ceea ce privește obiceiurile de consum, lunile februarie și martie sunt printre cele mai importante în materie de vânzări. Acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți români aleg mărțisoarele dulci în locul celor clasice.

Dacă ne referim la preferințele românilor când vine vorba de ciocolată, lucrurile se schimbă de la an la an. În anii trecuți asocierile clasice precum ciocolata cu lapte şi cremă ganache erau preferate, dar începutul de an a venit cu o creștere a cererilor de praline deosebite, în special cele cu arome fructate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Produsul premium consumat de români într-o cantitate de peste 70 de tone în 2022. Vânzările cresc de la an la an