Antena Meniu Search
x

Video Proiect unic în România: reţea de peste 1.700 km de piste de biciclete, prin 4 judeţe. Termenul limită

Veste bună pentru biciclişti. România va avea o reţea de piste de biciclete pe o distanţă de peste 1.700 de kilometri. Proiectul va fi realizat în vestul ţării şi va lega judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.01.2023, 14:26

Vezi și

"Este un proiect unic, ce a implicat 122 de primării şi patru Consilii Judeţene. La finalul lui, cel mai târziu în 2026, Timişul, de exemplu, va avea cea mai lungă reţea de piste de biciclete din ţară, lată de 1,5 metri. Este, de altfel, şi singurul judeţ care lucrează la o strategie de cicloturism şi singurul care are deja o pistă transfrontalieră construită", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Reţea de piste de biciclete de 1.729 km

"Aici vor fi amenajaţi cu 40 de milioane de euro, bani prin PNRR, 470 de kilometri de piste. Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pe kilometru, suma alocată Timişului este de aproximativ 40 de milioane de euro. Totul face parte din cel mai mare proiect finanţat prin PNRR destinat autorităţilor localee, în valoare de 142 de milioane de euro. O reţea Velo ce leagă Timişul de Arad, Caraş Severin şi Hunedoara. În total, în cele patru judeţe vor fi amenajate cu bani europeni piste de biciclete pe distanţă de 1.729 de kilometri", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Proiect unic în România: reţea de peste 1.700 km de piste de biciclete, prin 4 judeţe. Termenul limită