Antena Meniu Search
x

Video Promisiunile abandonate ale Guvernului. Aleşii s-au răzgândit cu privire la reducerea TVA şi plafonarea tarifelor RCA

Odată cu războiul din Ucraina, s-a adâncit şi criza energetică. Soluțiile anunţate cu pompa de politicieni săptămâna trecută au dispărut peste noapte. Accize reduse la benzină, TVA redus în facturi - sunt acum o poveste bună de adormit copiii. Iar măsura plafonării tarifelor RCA e în stand by. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 21:30

Vezi și

Măsurile atât de aşteptate de români vor rămâne la stadiul de promisiuni. La începutul săptămânii trecute, PSD promitea că vom cumpăra, timp de trei luni, benzină şi motorină mai ieftine. Era în discuţie înjumătățirea accizei, care ar fi redus prețul la pompă cu peste 1 leu. Un ajutor consistent, în condiţiile în care litrul de benzină, de exemplu, a trecut de 7 lei. Măsura însă s-a împotmolit. Argumentul? Nu avem derogare de la UE să facem acest lucru. În plus, am pierde bani din bugetul de stat.

Măsurile aleşilor pentru a sprijini populaţia

A doua promisiune trâmbiţată şi abandonată este reducerea TVA-ului din facturi. De la 19 la 5 la sută. Au tot discutat până au ajuns la concluzia că impactul va fi minor. În schimb, Guvernanţii au agreat un set de măsuri ce vor fi aplicate timp de un an de zile. Din aprilie, dispare compensarea, dar rămâne plafonarea. Se modifică şi pragurile de consum. Conform unor analize, facturile la energie vor creşte, contrar a ceea ce promite Guvernul.

A treia măsură foarte aşteptată de şoferi este plafonararea tarifelor RCA pentru 6 luni. Asigurătorii ar urma să fie obligaţi să respecte preţurile de referinţă şi să vândă asigurări la tarife corecte, nu la cele practicate până acum. Propunerea a venit de la Ministerul Finanţelor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Deocamdată, proiectul e în transpareţă decizională. Nu ştim însă dacă va mai ajunge pe masa Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Promisiunile abandonate ale Guvernului. Aleşii s-au răzgândit cu privire la reducerea TVA şi plafonarea tarifelor RCA