Antena Meniu Search
x

Video Ratele la credite ar putea fi din nou amânate. Ministrul de Finanţe s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor

Ratele românilor ar putea fi din nou amânate. Propunerea vine chiar de la ministrul de Finanţe care a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii băncilor. Măsura, care a mai fost luată la începutul pandemiei ar putea fi în curând aplicată, având în vedere valul de scumpiri, în special din sectorul energetic.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.02.2022, 18:32

Vezi și

Ratele ar putea fi din nou amânate pentru o perioadă de 9 luni. Această variantă se află deja pe masa Ministerului de Finanţe şi au fost discuţii pe această măsură, care a fost implementată la începutul pandemiei şi s-a întins şi în 2021. 

Aproape jumătate de milion de români au recurs la această variantă atunci şi au amânat ratele la bancă. 

Se gândesc guvernanţii la această variantă pentru că în ultima perioadă ratele au crescut foarte mult. Spre exemplu, la un împrumut de 225.000 de lei, luat pentru 30 de ani, rata a crescut cu aproximativ 300 de lei, ceea ce este foarte mult.

De ce au crescut ratele românilor

Pe acelaşi subiect

Sunt mai multe motive pentru care românii plătesc rate tot mai mari: în primul rând, Banca Naţională a României a majorat dobânda-cheie, de la 2% la 2,5% începând cu data de 10 februarie. ROBOR-ul a atins şi el un nivel maxim de 3,83%, cel mai mare nivel din ultimii nouă ani. Specialiştii spun că indicele ROBOR se va apropia de 4%, asta şi în contextul a tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

Peste toate aceste lucruri, inflaţia a ajuns la un nivel record: 8,4%. S-au scumpit toate, de la mâncare, la produse nealimentare, servicii, energie.

Vom vedea de când va fi aplicată măsura amânării ratelor. Cert este că foarte mulţi români nu îşi mai pot permite să plătească ratele şi cu siguranţă aşteaptă această varianăt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Ratele la credite ar putea fi din nou amânate. Ministrul de Finanţe s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor