Antena Meniu Search
x

Video Alimentări cu 50 ml de motorină. Supăraţi, şoferii au blocat benzinăriile din țară și amenință cu un protest mare: "Nu ne mai convin preţurile"

Au început  mişcări de protest din cauza carburanţilor scumpi. Benzinării din mai multe oraşe ale ţării au fost complet blocate luni seară de zeci de şoferi revoltaţi de creşterea preţurilor. Asta în condiţiile în care nu mai există benzinărie în ţară în care preţul motorinei să fie sub 9 lei şi nici benzina nu este departe de acest prag. Pe 30 iunie este anunţat un protest al şoferilor din toată ţara. La evenimentul creat pe Facebook, şi-au anunţat participarea peste 200.000 de persoane.

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 13:39

Vezi și

Sute de şoferi din mai multe oraşe au decis să alimenteze doar cu câteva picături, astfel încât să blocheze pompele şi să aglomereze bulevarde întregi. Comparativ cu luna trecută românii plătesc, în medie, cu 28 de lei mai mult pentru un plin de benzină şi cu 16 lei în plus pentru unul de motorină. Un alt protest este anunţat pentru 30 iunie în toată ţara. 

Mai multe străzi din Constanţa au fost complet blocate seara trecută. Un protest spontan din cauza preţurilor exagerate la carburanţi au paralizat traficul în apropierea unor benzinării. Practic, oamenii au făcut cozi uriaşe pentru a alimenta "cu pipeta". 

"Uitaţi aici de cât am alimentat. Un leu şi 46 de bani. Nu ne mai convin preţurile. Ce facem acum? Plătim un leu pentru fiecare kilometru pe care îl parcurgem?" se întreabă un șofer. ”Nu suntem pe scandal. Ne cerem şi noi toate drepturile. Salarile nu cresc, din contră”, a reacționat un alt șofer.  Sute de şoferi s-au alăturat protestului la pompă, iar mulţi dintre ei au stat cu orele pentru a mai putea ieşi din benzinării.

Aceleaşi nemulţumiri şi în Ploieşti. Într-o benzinărie din zona de vest a oraşului, mai mulţi şoferi au alimentat cu mai puţin de un leu şi şi-au lăsat maşinile la pompă minute bune. 

Pe acelaşi subiect

Şoferii au găsit o metodă inedită să blocheze benzinăriile, supăraţi pe preţul din ce în ce mai mare al combustibilului

La Târgu-Jiu, protestul a început încă de luni după-amiază. Oamenii s-au aşezat la coadă, iar când le-a venit rândul să alimenteze, au făcut-o doar cu câteva picături. Cea mai mică alimentare a fost de doar 20 de bani. 

”Alimentez din cauza preţurilor care sunt prea mari. Şi salariile au rămas la fel. Nu se face nimic şi nu avem ce să facem”, ”Alimentăm de câte un leu şi 94 de bani, de 200 de grame. Aşa o să facem toată ziua.”, ”Până nu scade motorina, nu ne oprim.”, ”Şi eu o să bag, dacă reuşesc de 2 lei. Sau de un leu chiar.”, ”Guvernanţii sunt de vină pentru că măresc încontinuu prețul carburanților”, sunt câteva din reacțiile șoferilor. 

Alţii au venit la benzinărie cu puşculiţa plină de monede. ”150 de lei. Un porcuşor şi jumătate. Nu mă mai primeşte, deşi sunt bani şi ăştia” a povestit șoferul. 

La staţia de alimentare blocată, un litru de benzină se vinde cu 8,6 lei, iar unul de motorină cu 9,2 lei.  Preţurile au crescut însă constant în ultime vreme.  Numai comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 7.1%.

Și șoferii din Botoșani au alimentat cu câteva sute de mililitri de motorină, şi-au spălat parbrizul după care au făcut plăţile. În acest mod cei care chiar doreau să alimenteze au așteptat la cozi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Alimentări cu 50 ml de motorină. Supăraţi, şoferii au blocat benzinăriile din țară și amenință cu un protest mare: "Nu ne mai convin preţurile"