Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia Elenei, stabilită în Italia, când a văzut preţul rechizitelor din România. Cât costă un ghiozdan

Părinţii încep să îşi facă temele - colindă, deja, magazinele în căutarea rechizitelor pentru copii. Cu două săptămâni înainte să înceapă şcoala, găsesc preţuri mai mari decât anul trecut. Mai mult de jumătate dintre familii încearcă să se încadreze în cel mult 500 de lei. 

de Clara Mihociu

la 23.08.2024 , 20:57

Mateo a plecat la cumpărături cu mama şi fratele lui. A trecut în clasa a cincea, aşa că are nevoie de mai multe rechizite. "Sper să mă încadrez în 1.000 de lei. Cred că sunt mult mai ieftine acum, în septembrie vor fi mai mult", spune o mămică.

Începe goana după rechizite

Dacă părinţii sunt atenţi la calitate şi la preţ, copiii sunt atraşi mai mult de model. La târgurile de profil găsim ghiozdane din ambele categorii. De exemplu, un astfel de ghiozdan simplu costă 60 de lei, în timp ce unul cu model mai complex şi, de asemenea, dotat şi cu troler pentru a fi tras de copil, ci nu cărat în spate, ajunge să coste chiar şi 500 de lei. 

Vezi și

Elena este stabilită în Italia. A profitat de vacanţa din ţară şi a venit la un târg de papetărie pentru a cumpăra rechizite pentru fiica ei. Când a văzut preţurile, s-a răzgândit. "Sunt mai frumuşele, sunt unice. Pentru România, destul de mult. Sunt şi acolo preţuri mari, dar nu se compară calitatea, salariile", spune ea.

Pe acelaşi subiect

"Am observat nu neapărat o scădere a numărului de produse, ci o orientare către produse destul de ieftine. Puţini clienţi cumpără produse de calitate bună, care în această perioadă au un preţ ceva mai mare faţă de anii trecuţi", a declarat Leonard Radu, director economic la un târg de profil.

În supermaketuri, părinţii sunt cu ochii după etichetele cu ofertă. Din coşul de cumpărături nu pot lipsi caietele. Zece astfel de caiete de dimensiuni şi tipuri diferite costă aproximativ 40 de lei, dacă le luăm din supermarket. Găsim, de altfel, şi multe oferte în această perioadă, până la începutul lunii septembrie. Aşa numitele preţuri cascadă, care scad pe măsură ce luăm mai multe caiete. 

Ca să încadreze în buget, cel puţin şase din 10 părinţi sunt gata să renunţe la librării şi să cumpere rechizite din hipermarketuri.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri economice » Reacţia Elenei, stabilită în Italia, când a văzut preţul rechizitelor din România. Cât costă un ghiozdan