Antena Meniu Search
x

Recomandarea experţilor pentru europeni: "Daţi căldura mai încet cu un grad pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc"

În contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina, experţii în energie vin cu o propunere inedită. Principalul consilier energetic la nivel mondial recomandă europenilor să reducă temperatura din case cu minimum un grad pentru a diminua dependenţa de importurile de gaze din Rusia.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 18:11

Recomandarea experţilor pentru europeni: "Daţi căldura mai încet cu un grad pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc"

Fatih Birol, șeful Agenției Internaționale pentru Energie, spune că Rusia se foloseşte de gaz pe post de armă în războiul economic. "Rusia își folosește resursele de gaze naturale ca o armă economică și politică. Acest lucru este clar pentru toată lumea din lume. Ajustarea termostatului de acasă cu 1 grad Celsius ar economisi aproximativ 10 miliarde de metri cubi de gaz într-un an, o economie importantă în cadrul importurilor totale de gaze rusești de 155 de miliarde de metri cubi, dacă ar fi implementată împreună alte măsuri. Ar ajuta la reducerea facturilor la energie, dar la menținerea confortului", a declarat Birol, potrivit The Guardian.

Acesta a mai spus că guvernele europene ar trebui să impună o taxă excepţională companiilor de combustibili fosili şi să folosească această taxă pentru a reduce facturile la energie pentru consumatorii casnici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Recomandarea experţilor pentru europeni: "Daţi căldura mai încet cu un grad pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc"