Antena Meniu Search
x

România e sub media europeană a irosirii deşeurilor electronice şi electrocasnice! Norvegienii sunt cei mai risipitori din lume!

România iroseşte anual mai multe mii de tone de deşeuri electronice şi electrocasnice, dar se situează sub media europeană la acest capitol. Norvegienii, surprinzător, sunt cei mai rispitori din lume.

România iroseşte anual mai multe mii de tone de deşeuri electronice şi electrocasnice, dar se situează sub media europeană la acest capitol. Norvegienii, surprinzător, sunt cei mai rispitori din lume.

Un raport publicat pe lovefone.co.uk despre irosirea deşeurilor electronice şi electrocasnice arată cât de mare este cantitatea aruncată anual în lume. România ocupă locul 34 în lume în ceea ce priveşte cantitatea totală a deşeurilor irosite, 197 de mii de tone, ocupând locul 14 în Europa. E vorba aici despre aruncarea calculatoarelor, laptopurilor, aparatelor electrocasnice, telefoanelor mobile, tabletelor, în loc de repararea sau reciclarea lor.

La nivel mondial, cele mai multe deşeuri electronice şi electrocasnice sunt generate de Statele Unite, 7072 de mii de tone, China fiind pe locul al doilea, cu 6.033 de mii de tone, iar pe trei Japonia, 2.200 de mii de tone. În Europa, Germania e prima, locul 4 în lume, cu 1.769 de mii de tone.

Pe cap de locuitor, România e pe locul 59 în lume, cu 9,2 kg anual irosite, media europeană fiind de 14 kg. Norvegia e pe primul loc în lume, cu 28,3 kg de deşeuri aruncate, pe cap de locuitor. Elveţia e a tdoua în lume, cu 26,3 kg pe cap de locuitor, iar Islanda e pe trei, 26 de kg. Danemarca, Statele Unite, Olanda şi Suedia ocupă următoarele poziţii, pe opt e USA, iar apoi vin Franţa, Austria şi Germania.

Practic, în statistica deşeurilor aruncate, pe cap de locuitor, pe primele 11 locuri sunt ţări considerate a fi printre cele mai civilizate din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » România e sub media europeană a irosirii deşeurilor electronice şi electrocasnice! Norvegienii sunt cei mai risipitori din lume!