Antena Meniu Search
x

Video Românii care cad victime infracțiunilor ar putea primi vouchere în limita a cinci salarii minime. Anunțul Ministerului Justiției

Ministerul Justiției propune un ajutor de urgență pentru românii care cad victime infracțiunilor. Mai exact, ar putea solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 05.02.2023 , 11:42

Este vorba despre un proiect de hotărâre de Guvern care a fost pus în consultare publică de Ministerul Justiţiei. Documentul prevede alocarea unor vouchere în limita a 5 salarii minime pe ţară. De exemplu, dacă acum salariul minim brut este de 3.000 de lei, valoarea voucherelor va fi de până în 15.000 de lei. 

Aceşti bani ar urma să fie acordaţi celor care sunt victimele unor infracţiuni precum tentativă de omor, viol, agresiune sexuală, terorism sau orice fel de altă infracţiune comisă cu violenţă. Dacă va fi aprobat acest proiect, banii ar urma să fie alocaţi în termeni de 30 de zile de la solicitare. Sumele ar trebui să acopere nevoile urgente precum medicamentele, materialele sanitare, hrana, cazarea sau transportul. 

De asemenea, banii ar trebui să ajute victimele până când acestea obţin în instanţă compensaţii financiare.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Românii care cad victime infracțiunilor ar putea primi vouchere în limita a cinci salarii minime. Anunțul Ministerului Justiției