Antena Meniu Search
x

Video Românii cu credite în lei se vor bucura de rate mai mici. Indicatorul în funcție de care se calculează dobânzile, la un minim istoric

Veste bună pentru cei care au credite în lei! Cel puțin în următoarele trei luni vor plăti rate mai mici. Şi asta pentru că indicatorul în funcție de care se calculează dobânzile la creditele noi acordate populației a ajuns la un minim istoric.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 05.07.2021, 17:22

Vezi și

La 1.25% a ajuns IRCC, indicatorul în funcţie de care se calculează creditele acordate din mai 2019 încoace. Asta înseamnă că în următoarele trei luni, cei care au astfel de împrumuturi în lei vor plăti rate ceva mai mici. În urmă cu un trimestru, IRCC era cotat la 1,67%, iar în urmă cu fix un an era 2,41%. 

Un exemplu concret: la un credit ipotecar 240.000 de lei luat pe 30 de ani, rata lunară a scăzut cu 175 de lei. Rate mai mici plătesc şi cei care au credite dependente de ROBOR pentru că şi acest indicator a scăzut după ce BNR a redus dobânda cheie. Experţii îi sfătuiesc pe cei care se gândesc să se împrumute în perioada următoare să ţină cont şi de inflaţie şi să se uite şi la marja băncii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Românii cu credite în lei se vor bucura de rate mai mici. Indicatorul în funcție de care se calculează dobânzile, la un minim istoric