Antena Meniu Search
x

Video Românii îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică în 24 de ore. ANRE a sesizat preţuri majorate artificial

De la finalul anului 2022, românii îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică în doar 24 de ore, cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de Autoritatea Naţională de Reglementare. Recent, ANRE a anunţat că a descoperit nereguli la mai mulţi furnizori de energie, care şi-au majorat artificial preţurile.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 08:53

Vezi și

Începând cu finalul acestui an, consumatorii de energie electrică îşi vor putea schimba furnizorul în 24 de ore. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de Autoritatea Naţională de Reglementare.

Preţuri la energie, majorate artificial de unii furnizori

Vestea vine la scurt timp după ce ANRE a anunţat că mai mulţi furnizori de energie şi-au majorat în mod artificial preţurile şi au beneficiat de compensări oferite de stat, deşi nu exista niciun motiv pentru a primi bani în plus. În acest moment, consumatorii pot renunţa la furnizor în 21 de zile, ceea ce - pentru mulţi oameni - reprezintă o mare problemă.

Aplicaţia ANRE, dezvoltată în 2 ani cu 20 de milioane de lei

Ideea aplicaţiei şi bazei de date aferente a apărut în urmă cu doi ani. Totul va ajunge la aproximativ 20 de milioane de lei, bani acordaţi de Ministerul Fondurilor Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică în 24 de ore. ANRE a sesizat preţuri majorate artificial