Antena Meniu Search
x

Video Românii nu mai vor să lucreze în Italia sau Spania. Ţările preferate pentru cei care îşi caută un loc de muncă în străinătate

Italia și Spania pierd teren în topul țărilor în care vor să lucreze românii vara aceasta. Cei mai mulţi sezonieri îşi caută de lucru în alte state mai puţine cunoscute pentru importul forţei de muncă. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 13.07.2023, 18:28

Vezi și

Cele mai multe locuri de muncă noi pentru străinătate aparțin angajatorilor din Germania și Franța. Urmează Italia și Spania, după care Olanda, Grecia sau Cipru. Domeniile în care vor să lucreze sunt transport / logistică, retail, turism, servicii, producție, casino / crewing, construcții și industria alimentară.

Angajatorii străini sunt interesaţi de românii fără experienţă

În ceea ce privește profilul candidatului pe care îl caută angajatorii din afara țării, cei mai mulți sunt interesați să angajeze din segmentul entry level (0 – 2 ani de experiență) sau fără experiență. Aproximativ un sfert dintre oferte se adresează candidaților din categoria mid-level (2 – 5 ani de experiență). Cel mai puțin căutați vara acesta au fost, până acum, specialiștii seniori (mai mult de 5 ani de experiență) și managerii.

Vara aceasta a venit cu o creștere de aproximativ 15% a numărului de joburi scoase în piață de angajatorii din străinătate, conform unei platforme de recrutare.

Pe partea de aplicări se remarcă o scădere de aproximativ 20%, dar și o disproporționalitate între țările care postează cele mai multe locuri de muncă și țările în care vor să lucreze românii. Italia se afla pe locul 7, iar Spania pe locul 14. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Românii nu mai vor să lucreze în Italia sau Spania. Ţările preferate pentru cei care îşi caută un loc de muncă în străinătate