Antena Meniu Search
x

Video Românii pun deja în traistă bunătăţile pentru Crăciun. Preţurile mari din carmangerii nu îi sperie pe clienţi

În calendar e încă toamnă, dar producatorii şi cumpărătorii sunt deja cu gandul la Crăciun. Chiar dacă preţurile sunt mai mari decât anul trecut, clienţi sunt destui. În Hunedoara, producătorii locali muncesc la foc automat ca să poată onora comenzile pentru sărbători. Unul din preparatele care nu va lipsi de pe masa de sărbători este cârnaţul, iar carmangeriile bune au deja o ofertă diversificată. 

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 08:35

Vezi și

Producătorii hunedoreni de mezeluri spun că perioada sărbatorilor de iarnă este cea mai aglomerată şi solicitantă. Aşa că se pregătesc din timp. Cu bani puşi deoparte special pentru masa de Crăciun, oamenii verifică deja prin magazine bunătăţi de tot felul. Cei mai mulţi dintre ei preferă producătorii locali, pe care îi cunosc deja şi de la care au mai cumpărat. 

''Vă gândiţi şi de Crăciun să vă cumpăraţi de aici?

Da, da. Ne gândim să ne cumpărăm de aici, doar că sunt cam scumpe un pic.''

Producătorii mizează pe reţete tradiţionale

Pe acelaşi subiect

Mezelurile sunt în jur de 30 de lei /kg, iar gama este diversă. Pentru un coş de Crăciun de la producătorii locali preţul pleacă de la 150 de lei.

Bianca Ţurcanu producător tradiţional: Preţurile la carne, la maţe s-au dus foarte foarte sus, eu am încercat pe cât am putut să îmi păstrez preţurile, să mă duc cu aceleaşi preţuri.

În plus, ca să câştige mai mulţi clienţi, producătorii mizează pe reţete tradiţionale, cu materie primă de la animale crescute cât mai natural. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii pun deja în traistă bunătăţile pentru Crăciun. Preţurile mari din carmangerii nu îi sperie pe clienţi