Antena Meniu Search
x

Video Cât au ajuns să coste brazii de Crăciun. Prețurile variază în funcție de înălțime, dar și gusturi. Clienţii pot pleca acasă şi cu decoraţiunile

Mai e exact o lună până la Crăciun dar mulţi români se grăbesc să intre în atmosfera de sărbătoare. Bradul este şi în acest an piesa centrală casei, dar alegrerea este întotdeauna grea: să fie natural sau artificial? Înmpodobit în două sau mai multe culori? Specialiştii au variante pentru toate gusturile şi, mai ales, pentru toate bugetele. Din pepinieră pomul de Crăciun pleacă de la câteva zeci de lei. Dar cine vrea să investească într-un decor de poveste, poate alege unul de lux, cu globuri şi beteală alese de designeri. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 25.11.2022, 20:00

Vezi și

A început agitaţia în magazine şi forfota în pepiniere. Se pregătesc brazii care o să ne înfrumuseţeze locuinţele de sărbători.

Cât au ajuns să coste brazii de Crăciun

Bogdan Boghian, Regia Naţională a Pădurilor: În acest an Regia Naţională a pădurilor oferă pentru sărbătorile de iarnă un număr de circa 30 de mii de pomi de Crăciun. Preţurile variază în funcţie de înălţime, pleacă de la 15 lei inclusiv tva la specia molid până la 25 de lei și între 25 și 35 de lei la special brad.

Odată dus în acasă şi împodobit, bradul tăiat trebuie îngrijit cu atenţie. Specialiştii ne învaţă cum.

Pe acelaşi subiect

Florian Băncilă, Regia Națională a Pădurilor: Nu trebuie așezat lângă surse de căldură, să aibă lumină și pământul din ghiveci să fie păstrat reavan nu neapărat umed.

Cine vrea să se bucure de copacul falnic timp îndelungat, poate alege unul în ghiveci. Preţul este, însă, cu mult mai mare.

Cristina Filip, reporter Observator: Brăduleţ, brăduţ drăguţ la fel ca în poezie putem avea şi noi acasă de Crăciun. Unul ca acesta, de 3 metri, pleacă din pepiniera cu tot cu balot ca sa poată fi replantat, de al preţul de 240 de lei.

În magazine, atât brazii tăiaţi cât şi cei în ghivece ajung de două ori mai scumpi decât în pepinieră. Şi asta pentru că la preţ se adaugă taxele de transport şi adaosul comercial. Pentru cei prietenoşi cu natura, au apărut brazii făcuţi din materiale rezistente şi sustenabile. Mult mai spectaculoşi decât cei clasici, din plastic. Şi nu doar atât, clienţii pot pleca acasă atât cu bradul cât şi cu decoraţiunile. De design se ocupă specialişti în amenajări care pot veni acasă să îl împodobească.

Simona Rădulescu, proprietar magazin: Colecția noastră de anul acesta e inspirată de culorile aurorei boreale și se numește the Chrstmas light show. Este inspirată din culorile anului, alcătuită din nuanțe de violet care se îmbină cu nuanțe de verde.

Designerii au pregătit brazi speciali şi pentru cei mai fermecaţi de magia Crăciunului: copiii.

Simona Rădulescu, proprietar magazin: Raiul fetiţelor și nu numai pentru ca e o colecție inspirată din patiseria franțuzească și am înlocuit globurile cu acadele, brioșe, macarons. Sunt brăduți creați special pentru camerele celor mici pentru că nu ocupă foarte mult spațiu. Culorile sunt foarte calde, pastel, de roz de vernil.

Un astfel de brad este o investiţie pe termen lung. Dacă este păstrat cu grija va fi la fel de frumos chiar şi peste 10 ani. Pot fi personalizaţi şi comandaţi online. Iar preţul porneşte de la câteva mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cât au ajuns să coste brazii de Crăciun. Prețurile variază în funcție de înălțime, dar și gusturi. Clienţii pot pleca acasă şi cu decoraţiunile