Antena Meniu Search
x

Video Tensiune în HoReCa, după eliminarea voucherelor de vacanță pe 2021. Pierderi de sute de mii de euro, la nivel de hotel

Este tensiune mare în sectorul HoReCA. Tăierea voucherelor de vacanţă dă lovitura de graţie turistimului aflat în colaps. Fără ele, un singur hotel de pe litoral pierde într-o vară nu mai puţin de 600.000 de euro. Investitorii spun că voucherele au dus la dezvoltarea industriei turismului intern, iar dispariţia lor ar însemna retragerea susţinerii financiare pe o piaţă de sute de milioane de euro.

de Redactia Observator

la 09.02.2021, 18:39

Vezi și
  • Guvernul le strică vacanțele bugetarilor, după a decis să elimine voucherele pe 2021

De ieri, telefoanele agenţiilor de la malul mării sună la foc continuu. Turiştii care se bazau pe vouchere pentru vacanţa de vară au început să îşi anulează rezervările. Sudul litoralului va fi cel mai afectat.

Anca Nedea, hotelier: Ca și scădere în rezervări, împreună cu tour-operatorii am calculat pe indicatorii de anul trecut o scădere de 50% a rezervărilor. Dar trebuie să-nțelegem că sudul litoralului înseamnă tot în afară de Mamaia.

În anii trecuţi, 60% dintre turiştii îşi plăteau vacanţele cu astfel de vouchere. Decizia Guvernul de a nu mai da altele va afecta afacerile hotelierilor, îngenuncheate oricum de pandemie. Cei mai mulţi se aşteaptă la pierderi de sute de mii de euro. 

Eliminarea voucherelor de vacanță pe 2021, "o măsură dezastruoasă cu un impact imediat"

Ionuț Nedea, proprietar agenţie de turism: Este o măsură dezastruoasă cu un impact imediat și foarte mare. Mi se pare un paradox. Să vorbești de ajutoare de 500 de milioane de euro, dar să retragi 300 de milioane de euro prin eliminarea acestor vouchere de vacanță.

Nicolae Bucovală, Președintele Patronatului din Mamaia: Ne-am bugetat, dacă vreți între ghilimele, cu aceste vouchere de vacanțe, inclusiv tour-operatorii. Au început să curgă rezervările în mod masiv către litoral, ca să ne trezim că nu se vor mai da vouchere de vacanță.

În timp ce hotelierii sunt revoltaţi de această decizie, printre beneficiarii tichetelor de vacanţă, părerile sunt împărţite. 

Un voucher de vacanţă valoreaza 1.450 de lei. Turiştii îşi vor putea plăti vacanţa cu vouchere doar dacă le-au mai rămas tichete nefolosite din ultimii doi ani. Valabilitatea lor va fi prelungită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Tensiune în HoReCa, după eliminarea voucherelor de vacanță pe 2021. Pierderi de sute de mii de euro, la nivel de hotel