Meniu
Search
x

Spania va plafona prețurile la gaze pentru a reduce facturile record la energie. Planul anunțat de premierul Pedro Sanchez

Spania va plafona prețurile la gaze, va scădea taxele și va redirecționa profiturile companiilor energetice ca parte a unui pachet pentru a reduce prețurile tot mai mari ale energiei electrice, a declarat premierul Pedro Sanchez, potrivit Reuters.

De Redactia Observator la 14.09.2021, 14:32

Pedro Sanchez a declarat pentru TVE că este inacceptabil că companiile energetice profită de pe urma prețurilor ridicate pentru electricitate din piață. "Vom lua aceste profituri extraordinare pe care le obțin companiile energetice și le vom transfera consumatorilor", a spus el, adăugând că taxa specială pe electricitate ar urma să scadă de la 5,1% la 0,5%, potrivit Reuters

Sanchez a declarat că profiturile redirecționate vor fi utilizate pentru plafonarea prețurilor la gaze și pentru a reduce costurile energiei pentru consumatori. El nu a dat alte detalii cu privire la modul în care ar funcționa acest lucru.

Coaliția sa de stânga a fost presată de opoziție și a organizațiile societății civile pentru a reduce facturile la electricitate. Cabinetul urmează să aprobe pachetul în cadrul ședinței sale săptămânale de marți. De asemenea, se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

Măsurile vor reduce veniturile guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, a spus el. "Binele comun este peste pierderile marilor companii", a scris pe Twitter ministrul Muncii Yolanda Diaz în timpul interviului TVE.

Cererea crescută de gaze naturale și creșterea prețurilor la permisele de emisii tranzacționabile au provocat mărirea prețurilor energiei electrice în multe țări, inclusiv în Spania. Prețurile spot ale energiei electrice, care reprezintă aproximativ o treime din facturile de energie electrică pentru consumatori, au depășit niveluri record în ultimele săptămâni, ajungând luni la un record istoric de 154,16 euro pe megawatt-oră, potrivit operatorului de piață OMIE.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Spania va plafona prețurile la gaze pentru a reduce facturile record la energie. Planul anunțat de premierul Pedro Sanchez