Antena Meniu Search
x

8 din 10 români sunt îngrijorați de criza economică

De la începutul pandemiei, românii au făcut schimbări vizibile în ce priveşte igiena şi siguranţa, dar s-au schimbat multe şi în comportamentul de consum, în planurile de viitor şi de achiziţii, arată un studiu. De exemplu, 46% dintre respondenţi spun că se gândesc să îşi anuleze vacanţa de vară, iar 21% renunţă la achiziţionarea unei asigurări de viaţă sau de sănătate.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 15:50

Vezi și
  • Comportamentele de consum se schimbă
  • Mulți români plănuiesc să renunțe la vacanță

53% dintre românii cu credite ipotecare, adică mai bine de jumătate, spun că vor să solicite amânarea ratelor la bănci, iar o treime dintre cei care vor aplica pentru această măsură au de gând să opteze pentru perioada maximă prevăzută de lege, adică 9 luni.

Totuşi, în ciuda faptului că 8 din 10 români sunt îngrijoraţi cu privire la criza economică pe care o trăim, cei mai mulţi rămân optimişti cu privire la planurile de viitor. Doar una dintre 3 persoane intervievate are în vedere renunţarea la anumite achiziţii programate pentru anul acesta.

Aşadar, 21% spun că vor renunţa la achiziţionarea unei asigurări de viaţă sau de sănătate, 26% nu vor mai cumpăra aparate electronice de tip TV, 29% dintre respondenţi spun că renunţă la electrocasnicele mari, iar 31% nu vor mai cumpăra anul acesta un smartphone.

În ce priveşte petrecerea timpului liber, aproape jumătate dintre românii chestionaţi au răspuns să se gândesc să îşi anuleze vacanţa de vară, anul acesta, iar jumătate dintre aceştia spun că nici un city break nu vor achiziţiona. De asemenea, 36% dintre cei care se gândeau să îşi cumpere o maşină nu o vor mai face.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » 8 din 10 români sunt îngrijorați de criza economică