Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Românii au cei mai puţini ani în câmpul muncii. Cât este durata medie estimată a vieții profesionale

Românii sunt la coada clasamentului când vine vorba de anii petrecuţi în câmpul muncii. Cel puţin, în acte. Iar viitorul nu este încurajator, potrivit estimărilor realizate de Oficiul European pentru Statistică. 

de Angela Bertea

la 07.07.2022, 08:10

Vezi și

Conform unui studiu, durata medie estimată a vieții profesionale pentru tinerii de 15 ani în Uniunea Europeană, anul trecut, a fost de 36 de ani. Iar la coada clasamentului cu o estimare de 31,3 ani se află România.

În 2021, cea mai mare durată a vieții profesionale în UE se înregistra în Țările de Jos, Suedia și Danemarca. La polul opus, cea mai scăzută durata a vieții profesionale era în România, Italia și Grecia.

Bărbaţii au mai mulţi ani în câmpul muncii, decât femeile 

În cazul bărbaţilor, durata estimată a vieţii profesionale era în medie de 38,2 ani în UE, cele mai ridicate niveluri fiind în Ţările de Jos şi Suedia, iar cele mai scăzute în Bulgaria şi România.

La femei, durata estimată a vieţii profesionale era în medie de 33,7 ani în UE, cele mai ridicate fiind în Suedia şi Ţările de Jos , iar cele mai scăzute în Italia şi România.

Din 2001, durata estimată a vieţii profesionale a crescut semnificativ în UE, apoi a scăzut pentru prima dată în 2020, în contextul pandemiei, revenind în 2021 la nivelul de dinaintea pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Studiu: Românii au cei mai puţini ani în câmpul muncii. Cât este durata medie estimată a vieții profesionale