Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Românii sunt mai prezenţi în magazinele virtuale. Cumpărăturile online au crescut cu peste 9%

Cele mai recente studii de piaţă arată că am început să cheltuim mai mult pentru cumpărăturile online. Suntem mai prezenţi în magazinele virtuale şi avem o forţă de cumpărare ceva mai mare.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 13:42

Vezi și

Deşi suntem recunoscuţi la nivel european ca fiind pe ultimele locuri în ceea ce priveşte cumpărăturile online, pandemia ne-a provocat să intrăm mai des în magazinele virtuale. 

Cumpărăturile online au crescut cu peste 9% de la începutul pandemiei

În primele patru luni ale anului, românii au cheltuit în medie cu peste 9% mai mult pentru un coş de cumpărături online faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că valoarea medie a unei sesiuni de cumpărături a ajuns undeva la 245 de lei. 

Observăm de asemenea şi o preferinţă pentru cumpărăturile făcute de pe telefon, peste 66%, adică aproape de două ori mai multe decât cele făcute de pe calculator sau laptop. Totuşi, cumpărăturile făcute pe desktop tind să aibă o valoare mai mare decât cele de pe mobil. Vorbim aici de produse mai scumpe care necesită mai mult timp de gândire, dar şi o siguranţă mai mare în ceea ce priveşte plata online. 

Tendințele accentuate pentru cumpărăturile online sunt susținute și de cifre care indică o creștere a numărului de click-uri în magazinele online. În primele patru luni ale anului, internauţii au făcut peste 20 de milioane de clickuri, iar numărul total al tranzacţiilor s-a ridicat la aproape 360 de mii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Studiu: Românii sunt mai prezenţi în magazinele virtuale. Cumpărăturile online au crescut cu peste 9%