Antena Meniu Search
x

Subventie tomate 2019: Guvernul a decis prelungirea programului

In Sedinta de Guvern din 14 mai s-a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate in spatii protejate pana la data de 15 iunie 2019

In Sedinta de Guvern din 14 mai 2019 s-a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate in spatii protejate pana la data de 15 iunie 2019, prin completarea art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate”, pentru anul 2019.

Decizia a fost luata in contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate in  primavara acestui an, care au afectat cresterea si dezvoltarea rasadurilor precum si replantarea acestora.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Sursa: stiriagricole.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Subventie tomate 2019: Guvernul a decis prelungirea programului