Antena Meniu Search
x

Surse: PNL va propune în ședința coaliției ca măsura compensării cu 50 de bani pe litru la carburanți să continue doar pentru motorină, nu și pentru benzină

Compensarea prețului carburanților ar putea rămâne doar pentru motorină, nu și pentru benzină, potrivit unor surse politice.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 12:00

Surse PNL va propune în ședința coaliției ca măsura compensării cu 50 de bani pe litru la carburanți să continue doar pentru motorină, nu și pentru benzină - Shutterstock

Liderii coaliției analizează ca de la î octombrie compensarea să rămână doar pt motorina, nu și pentru benzină, pentru că la motorină a crescut prețul foarte mult, potrivit unor surse politice. De asemenea, ei vor discuta daca va rămâne compensarea cu 50 de bani sau va fi o sumă mai mare.

Executivul va prelungi schema de compensare a la carburanți cu 50 de bani pe litru

Liderii coaliției de guvernare vor stabili luni dacă Executivul va prelungi schema de compensare a la carburanți cu 50 de bani pe litru, conform unor surse politice.

Măsura, care este valabilă până la 1 octombrie 2022, a fost luată de Guvern la începutul sfârșitul lunii iunie, când a aprobat ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți - 25 de bani de la bugetul de stat, iar 25 de bani o reducere comercială.

Pe acelaşi subiect

De ce este motorina mai scumpă decât benzina

Șoferii europeni care folosesc vehicule pe motorină și care se luptă deja cu preţuri record, se îndreaptă spre noi majorări de preţuri la pompă comparativ cu cei care au automobile pe benzină, arată o analiză realizată de Reuters. 

Restricţiile cu privire la importurile de motorină din Rusia, impuse după invazia din Ucraina, au subminat statutul motorinei de alternativă ieftină la benzină în Europa, agravând o criză a costului vieţii în regiune. "În mod fundamental, Europa nu poate supravieţui fără motorina rusească", susţine Kevin Wright, analist la firma de consultanţă Kpler.

Pe lângă impactul direct asupra celor aproximativ 140 de milioane de automobilişti europeni care folosesc motorină, preţurile mari la acest combustibil afectează întreaga economie şi inflaţia deoarece este carburantul preferat de către industria şi fermierii europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Surse: PNL va propune în ședința coaliției ca măsura compensării cu 50 de bani pe litru la carburanți să continue doar pentru motorină, nu și pentru benzină