Antena Meniu Search
x

Video Ţara cu cel mai mare salariul minim din Europa: 2570 de euro

Avem cel mai mic cost al vieții și cea mai ieftină mâncare din Uniunea Europeană. Asta arată datele Statisticii, care a analizat puterea de cumpărare de la noi comparativ cu statele membre.

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 20:32

Vezi și

România, Bulgaria și Polonia sunt economiile europene cu cele mai mici prețuri. Bunurile și serviciile pe care în Europa le cumpărăm cu 100 de euro, în România şi în Bulgaria costă 59 de euro, iar în Polonia - 61 de euro. Cea mai scumpă ţară din UE este în continuare Danemarca. Pe acelaşi coş, danezii dau 149 de euro. 

România are două capitole la care se află pe primul loc în ceea ce privește nivelul scăzut al prețurilor. Avem cele mai ieftine alimente și băuturi nealcoolice. Şi pentru mobilă dăm cel mai puţin din UE, la egalitate cu Bulgaria. 

Luxemburg este cea mai scumpă țară pentru alimente

La vecinii bulgari găsim cele mai ieftine ţigări, dar şi cele mai mici tarifele practicate de restaurante și hoteluri, la jumătate din media europeană. Alcoolul şi transportul costă în schimb cel mai puţin în Ungaria. Dintre statele UE, Luxemburg este cea mai scumpă țară pentru alimente, Danemarca pentru băuturi nealcoolice, Finlanda pentru băuturi alcoolice și Irlanda pentru tutun.

România şi Bulgaria au şi cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană. 663 de euro, respectiv 477 de euro. La polul opus, ţara cu cel mai mare venit minim este Luxemburg, unde se câştigă 2570 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ţara cu cel mai mare salariul minim din Europa: 2570 de euro