Antena Meniu Search
x

Video Tarifele plafonate la electricitate şi gaze, eliminate până la sfârșitul anului. Facturile ar putea exploda din nou

Aşteaptă-te la facturi mai mari pentru electricitate şi gaze. Comisia Europeană recomandă României să renunţe la tarifele plafonate până la sfârşitul anului. De ce vrea Comisia Europeană liberalizarea preţurilor?  

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.05.2023, 19:46

Vezi și

Pentru că tarifele la energie au scăzut în ultima vreme, Comisia Europeana recomandă României să elimine subvenţiile şi să folosească banii pentru reducerea deficitului bugetar record - a ajuns la aproape 23 de miliarde de lei în primele trei luni ale anului.

Ajutor doar pentru familiile vulnerabile

Apoi, dacă preţurile vor creşte din nou, specialiştii Comisiei spun că schema de ajutor poate fi reluată, dar numai pentru familiile şi firmele vulnerabile.

Surse guvernamentale spun însă că este necesară o adaptare a schemei de sprijin şi a plafoanelor, atât la gaz, cât şi la curent.

Experţii guvernului vor face analize, apoi vor prezenta premierului mai multe variante, care vor fi discutate şi cu reprezentanţii furnizorilor de energie. Eliminarea tarifelor plafonate Măsura ar putea fi făcută în scurt timp, dar romanii nu vor fi afectati, spun sursele cu care am stat de vorbă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Tarifele plafonate la electricitate şi gaze, eliminate până la sfârșitul anului. Facturile ar putea exploda din nou