Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii obligați să depună la Fisc un formular special până pe 31 decembrie

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii care deţin clădiri de peste două milioane şi jumătate de lei şi maşini mai scumpe de 375 de mii de lei trebuie să plătească un impozit de zero virgulă trei din suma care depăşeşte plafonul. Ei sunt obligaţi să completeze şi să depună la Fisc un formular special până pe 31 decembrie.

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 20:48

Taxa pe lux, care vizează proprietățile scumpe, a intrat în vigoare, iar formularul pentru case trebuie trimis până la 30 septembrie, iar cel pentru mașini - până 31 decembrie.

Cine plătește taxa de lux

Românii care dețin case și mașini scumpe sunt obligați să plătească anul acesta "taxa pe lux". Fiscul urma să trimită înștiințări persoanelor care au proprietăți cu o valoare mai mare de jumătate de milion de euro. Măsura face parte dintr-un proiect de act normativ.

Vezi și

După ce ordonanța era adoptată și publicată în Monitorul Oficial, ANAF are termen 30 de zile sa trimită aceste înștiințări. Notificarea va conține datele de identificare ale contribuabilului, obiectul notificării, dar și suma pe care acesta trebuie sa o plătească. Plata urma să se poată face până la 30 septembrie.

Românii care dețin locuințe mai scumpe de 500.000 euro sunt obligați sa plătească impozitul de 0,3% din tot ceea ce depășește această sumă. Același impozit de 0,3% va fi plătit și de românii care dețin mașini mai scumpe de 75.000 euro. În acest caz, taxa trebuie plătită până la 31 decembrie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii obligați să depună la Fisc un formular special până pe 31 decembrie