Antena Meniu Search
x

Video Taxă de 1 euro pentru românii care vor să-și facă vacanța în străinătate. Propunerea contorversată a patronatelor din turism

Propunere controversată a patronatelor din turism. O taxă impusă celor care vor să plece în vacanţă în străinătate. Ministerul Economiei susţine că până acum nu a fost discutată o altfel de idee, însă patronatele vor să propună un proiect de lege. 

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 22:00

Vezi și

Un euro pe zi pentru fiecare membru de familie este propunerea hotelierilor. Deci, la un sejur de 10 zile, o familie cu doi copii ar plăti din start 200 de lei în plus. Totul, în condiţiile în care în prima jumatate a anului, numarul românilor care au călătorit în strainantate a crescut cu 20% fata de perioada similara din 2022. 

Ar fi un nou avantaj pentru litoralul românesc, după tichetele de vacanţă, care reprezintă deja peste un sfert dintre rezervările de la noi. Cele mai căutate au fost hotelurile de 3 și 4 stele, iar principala categorie de turiști care a ales Marea Neagră este formata din familii - 68%. Urmează cuplurile- 22% din total. 

Mamaia rămâne staţiunea preferată, dar cele mai mari creşteri le-au înregistrat în acest sezon Eforie Nord, Olimp şi Costinești. Per total, hotelierii spun că a fost un sezon estival mai bun, dar încă slab faţă de 2019. Valoarea medie a unei rezervări a fost undeva la 2.500 de lei, în creștere fata de anul precedent, insă durata medie a unui sejur a scazut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Taxă de 1 euro pentru românii care vor să-și facă vacanța în străinătate. Propunerea contorversată a patronatelor din turism